Distrikt 7

Lite bilder från Årets Julbord på SK7HW…

Publicerat 12 december, 2015

julbordKSA1

Ulf SM7YLU börjar packa upp all Julmaten

julbordKSA2

En välbehövlig paus

julbordKSA4

Kjell SM7GFV m.fl.inspekterar julmaten

julbordKSA3

Christer SM7DVF höjer glaset och önskar fortsatt trevlig kväll

julbordKSA5

Amatörradio familjen SA7USA – SM7HZK – SM7HXR

Till vänster Erling SM7KTU som även är medlem på SK7JC i Blekinge

Foto: Daniel SM7YSA

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)



Eksjö Radioklubb meddelar…..

Publicerat 6 december, 2015

Julkaffe

Klicka på ovan bild så blir den större.

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)



Eksjö Radioklubb: Nya bilder under “NATURBILDER”….

Publicerat 4 december, 2015

Missa inte julmarknaden i Eksjö lördag söndag.
Ha en skön helg.
DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)



Nytt kursdatum på SK7DD…

Publicerat 4 december, 2015

Läs mer under fliken Kurs på SK7DD.

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)



Eksjö Radioklubb Nytt julbak…

Publicerat 29 november, 2015

Jullimpor
(3 st om 1kg/st )
Ingredienser :
75 g Jäst                                                   
Till pensling:
1 L Filmjölk 3%                                        1 dl Vatten
1/2 kg Brödsirap mörk                           1 tsk Brödsirap
2 msk Pomeranspulver
2 msk Salt
1 msk Fänkål (stött)
800 g Vetemjöl
800 g Grovt Rågmjöl

Gör så här :
Sirap och kryddor kokas samman under omröring så att det blandas (låt svalna)

Värm Filmjölken lite och blanda i de sammankokade kryddorna, viktigt att deg- spadet
håller ca 37 grader innan jästen blandas i degspadet. Vispa samman noga så att jästen löser sig .

Blanda det grova rågmjölet med vetemjölet noga i en stor degbunke och häll på degspadet , arbeta
degen tills den är jämn och fin.
Jäs i 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den igen till en lång limpa dela i 3 lika delar .
Forma de 3 delarna till runda limpor ca 25 cm i diameter. Lägg limorna på plåten i sick sack för att dom
ska få plats alla 3, använd bakplåtspapper på plåten. Låt jäsa 30 min på plåten.

Pensla 3 ggr under gräddningen efter 20 min, 40 min, 60 min.

Grädda i 55 till 60 minuter i 200 grader / 175 grader i varmluftsugn.

Limporna är goda till att doppa och till sillen mm.

Lycka till SA7CIS /Sören i Sjunnen

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)