GLAD MIDSOMMAR

Sommarkvällarna har nu öppnats med lite konditioner på 20 m. Både Japan, Sydamerika och USA hörs med hyfsade signaler. 80 m går bra inom Europa efter 19:00.
Vad kan man eventuellt roa sig med på sommaren?
SM0OTX och jag gjorde ett antennprov 50 m ut i vattnet på en sten utanför SM1-Tofta strand. Där fixade vi ett fäste. Som antenn använde vi en vertikal antenn, COMET CHA250BXII 3,5 – 57 mHz. Den anslöts till en jordplåt i vattnet. Antenn arrangerad på detta sätt fungerade faktiskt riktigt bra från 80–10 m med lågt stående SVR! Självklart var 80 m lite begränsad.Vi körde en KX3 + PA (100W) kopplat till ett litet blybatteri+solcell 🙂 Där kunde vi sitta på en liten bänk vid havet och köra radio på kvällen 🙂

www.sdr.sk0ux.se:8073
Har Du inte möjlighet att ta med radion på semestern, så kan Ni koppla upp DL0´s SDR mottagare från Er mobil, “platta” eller dator. Den fungerar utmärkt att lyssna på och det är lite störningar. 4 personer kan lyssna samtidigt.

Passa nu på när Ni är ute på semester eller på Era sommar QTHn att kolla upp SSAs kalender och besöka andra distrikts sommar event. Jag själv kommer  delvis att roa mig i DL1 och Sven-Erik sm0wav roar sig i DL4.

Snart är hösten här och event rullar igång. TSA behöver hjälp av radioamatörer till Rimboritten i augusti. Kontakta Dag, SM0KDG om Du vill hänga på. En certifieringstenta går av stapeln i början av september, kontakta Ulf, SA0MEI vid behov. Den 7/9 ordnar TSA en segling med vedskutan Sofia Linnea, en familjesegling inklusive radio, se kalendern och TSAs hemsida.

Glad Midsommar / DL0 / Ann / SM0ZEU

 

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share