Aktuella aktiviteter
SK4BM - Stora Björnmötet
fre 28 jun @ 17:30
SK7RN resa 30/6
sön 30 jun
Grimeton 30/6
sön 30 jun
SK3BG möte 2/7
tis 2 jul @ 19:00
SK7OL mäter ant 6/7
lör 6 jul @ 10:00
Besök SI9AM 19/7
fre 19 jul @ 10:00
SK1BL fieldday 24-26/7
ons 24 jul @ 08:00
Tångahed 31/8
lör 31 aug
SK7RN öppet styrmöte
tor 5 sep @ 19:00
D6 möte höst
fre 13 sep @ 13:00
SK4TL loppis 21/9
lör 21 sep
SK5BN loppis 5/10
lör 5 okt
SK0QO prylmarknad i okt
lör 26 okt @ 10:00

Nyheter

BULLETINEN I KRIS

Publicerat 28 augusti, 2018

Som tidigare meddelats fick jag en total blackout i datorn, på grund av ett virus som slog ut vartenda dokument m.m. Efter virusstädning visade det sig att ”den nya datorn” var helt tom. Jaha, uttrycket ”gör om, gör rätt” har fått en smärtsam innebörd för Bulletinredaktör´n!

Eftersom jag definitivt inte är en datanörd så kommer detta jobb att ta tid. Kanske kan jag bli klar den här veckan men det är inte säkert. Jag har fått igång e-posten men alla inkomna notiser som låg klara för publicering fram till nyåret är borta, bland dem de från SK3BG och SK3GK. Hela e-postkatalogen är borta, varför bulletinen t. v. bara kommer att nås via hemsidan. Kolla hemsidan regelbundet, jag lägger ut ”senaste nytt” där.

73 de Christer SM1WXC

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-ChristianSSA:s valberedning informerar

Publicerat 23 augusti, 2018

Vid SSA:s årsmöte i Eskilstuna 2018 valdes följande personer till valberedning. SM3PXO Petter, SM5OCK Håkan, SM0DZB Tore (sammankallande) och SM7NTJ Lorentz.

Valberedningen ska med bred förankring söka kandidater till förtroendeposter både inom och utom kretsen av förtroendevalda. Vi ska senast 15 november publicera förslag på nomineringar till förtroendeposter inom SSA och i vårt aktiva sökande efter kandidater ska vi eftersträva en bred geografisk representation. Valberedningen vill att ni redan nu inkommer med förslag på kandidater. Vi nås enklast via e-post valberedningen@ssa.se

Valberedningen kommer att informera medlemmarna om sitt arbete, i tidningen QTC, på SSA-webbplats samt genom SSA-bulletinen.

SM0DZB Tore sammankallande

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-ChristianIngen bulletin idag

Publicerat 22 augusti, 2018

Smitta bland bullarna. På grund av virusintrång i redaktionens dator i går kväll blev den låst och helt obrukbar. – Min datorläkare jobbar nu för fullt med att ta livet av viruset samt lägga in ett nytt skydd. Utgivning och arbete med aktuell bulletin påverkas naturligtvis. Oklart när jag får tillbaka datorn men hoppas att det blir senast på fredag 24/8. Intrånget är polisanmält, vad verkan det hava kan, meddelar SM1WXC Bulletinredaktör´n

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-ChristianSveriges deltagare på väg till ungdomslägret i Sydafrika

Publicerat 7 augusti, 2018

Teamledaren Oliver SA5ODJ omgiven av Wilhem SA6BET till vänster och Joakim SA0BSJ till höger.

Årets internationella ungdomsläger för IARU Region 1 – Youngsters On The Air, YOTA – äger rum i Sydafrika. Mellan den 8 och 15 augusti samlas uppåt 70 ungdomar från mer än 30 länder i Johannesburg för att dela erfarenheter och för att köra radio. SSA skickar tre deltagare, Joakim SA0BSJ, Wilhelm SA6BET och Oliver SA5ODJ.

Årets tema för YOTA är “train the trainer” och syftar till att ungdomsledare i de deltagande länderna ska få med sig erfarenhet för att kunna ordna aktiviteter i sina egna hemländer. IARU riktar om sitt fokus till att även stödja subregionala aktiviteter, som gör det möjligt att nå flera ungdomar i regionen. Det första subregionala lägret – Nordics On The Air, NOTA – hölls i Sverige i mars i år och det andra hölls i Italien bara några månader senare.

Tre snabba frågor till deltagarna:

SM5PHU Jonas
Share

Av: SM5PHULänkade kortnyheter

Publicerat 2 augusti, 2018

QTC 7/8 på väg ut och finns nu även att ladda ner för våra medlemmar

Kommunikationerna utslagna under storbranden

Kör AM testen nu på lördag!

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-ChristianSJ8HQ i IARU HF Championship

Publicerat 17 juli, 2018

Alla som under föregående helg lyssnade på våra kortvågsband märkte nog den oerhörda aktivitet som utspelade sig mellan kl 14 lördag till 14 söndag – både på CW och foni och på alla band. Ett par dagar innan IARU-testen hade vi inget lag men fem operatörer anmälde sig och vi fick ihop ett körschema som fördelade band och moder bland de till slut sju operatörerna. Vi var för få för att kunna täcka alla band och moder samtidigt, men vårt syfte var att deltaga och dela ut SSA som multipel i testen (varje HQ-station är en multipel i denna tävling). Vi lyckades bra och det preliminära slutresultatet blev 3.720 QSO och 752.478 poäng. Operatörer var Leif SB7W, Tore SMØDZB, Håkan SM5AQD, Johan SA3BYC, Björn SM7IUN, Christer SM7LXV och Eric SM6JSM. Till nästa år ska vi försöka organisera oss bättre och se till att vi har ett nätverk mellan stationerna under testen. Tack till alla inblandade och speciellt till Leif SB7W som ordnade sammanfogandet av alla loggar och slutloggen till ARRL!

Vill du se hur det går till under en contest? Leif SB7W har lagt ut en 2,5 timmar lång oredigerad “direktsändning” från hans insats på 40 meter SSB:

SM6JSM Eric
Share

Av: SM6JSM