QSL-verksamhet

 • Mer att titta på – tre nyheter på SSA Play

  När samhällets samband sviktar
  Vår Nödtrafiksamordnare Bernt SA6RTJ höll ett uppskattat och mycket engagerande föredrag under årsmöteshelgen i Lindesberg. Bernt ger sin analys av läget i landet och lämnar synpunkter på hur vi bör lösa uppgifterna, för att kunna hantera kommunikationerna när krisen kommer.  Innehåller bildfilm med Bernts berättarröst, externa videoinslag och en frågestund. Från 13 april 2019. 90 minuter.
  Öppen kanal.


  DARC:s nya QSL service för SSA medlemmarna
  Florian Laufer från DARC pratar med Johan Karlsson SA3BYC och berättar om proceduren för att utnyttja den nya QSL-servicen som tyskarna gett oss. En kortfilm i stimmet under mässan vid årsmöteshelgen 13 april 2019. 8 minuter.
  Den här filmen kräver inloggning som medlem.

   

  Årets loppis i Eskilstuna
  Vi tar ett fartfyllt svep runtom i mässhallen och stannar upp för samtal med några utställare och besökare. “Eskilstuna 2019 loppis” heter årets film. Från 30 mars 2019. 9 minuter.
  Öppen kanal.

  Filmerna når du genom SSA Play i menyn till höger. För att titta på DARC-servicen och andra filmer för enbart medlemmar, behöver du logga in genom att först klicka längst uppe till höger och sedan följa instruktionerna. På SSA Play-sidan ska du välja ”Filmer för inloggade medlemmar” på raden i början på sidan.

  Share
 • Framtiden är här – lär mer i Lindesberg

  Är det så här ditt QSL kommer att se ut? Kortet som Anders SM6CNN mottagit från DM60BER är producerat hos DARC. Nu kan även våra medlemmar dra nytta av deras praktiska QSL-Service.

  Vid årsmöteshelgen i Lindesberg kommer två representanter från DARC att finnas på plats. Vi får då veta mer om QSL-hanteringen och vårt samarbetsavtal. Det ges också ett bra tillfälle för att få hjälp med registreringen av konto och för en fager framsida på ett eget kort.

  Share
 • QSL-verksamheten inom SSA

  Den främsta uppgiften för SSA:s QSL-byrå är att på ett för medlemmarna ekonomiskt fördelaktigt sätt tillhandahålla möjligheter att utväxla QSL-kort med andra länder inom IARU.

  Inkommande QSL-kort sorteras i huvudsak på kansliet i Sollentuna av ett flertal entusiastiska medlemmar.

  Kort till andra länder skickas via kansliet i Karlsborg, där sortering sker, varefter QSL-korten gemensamt distribueras ut i världen.

  Alla medlemmar som önskar skicka sina QSL via byrån ska posta dem till:
  SSA QSL-bureau, c/o Eric Lund SM6JSM, Bastustigen 26, 546 33 Karlsborg.

  Kort till svenska stationer postas direkt till:
  SSA QSL-bureau, Box 45, 191 21 Sollentuna.

  Notera alltså att alla inrikes kort (även utgående) skickas via inkommande QSL-byrå i Sollentuna.

  Fältkontrollör för DXCC är Sten SM3NXS, som även är svensk kontaktperson för LoTW.
  Fältkontrollör för IOTA är Claes SM0MPV.

  Under många år drevs SSA:s utgående QSL-byrå av Janne SM5DJZ, som med säkerhet är landets främste QSL-entusiast. Den som är intresserad kan med fördel ta en titt på Jannes webbplats: sm5djz.com.

  Share

[ssba_hide]

Share