SE9HQ – SSA:s HQ-station i IARU-testen

Under den världsomspännande tävlingen IARU HF Championship var SSA:s HQ-station, SE9HQ samtidigt igång från tre olika platser: SK0UX, SK3W och SM6MCW.

Totalt var vi 24 operatörer:  DF6JC, DL6FBL, SA0IPA, SA0LAT, SA5BCG, SA5BJM, SA6BET, SE5S, SM0CXU, SM0MDG, SM0MLZ, SM0MPV, SM0OEK, SM0UTY, SM0W, SM3SGP, SM5AJV, SM5EPO, SM5IMO, SM6BGA, SM6FKF, SM6MCW, SM7GIB, SM7IUN.


SM7IUN och SM6BGA kör hårt från SM6MCW:s QTH. Foto: SM6MCW

De nio operatörsplatserna var sammankopplade i ett eget nätverk via DxLog. Detta medförde att loggen var uppdaterad i realtid och det var lätt att flytta multipliers och ändra fördelningen av band och moder. Allt fungerande förvånansvärt fint. Vid en liten ”incident” med en av datorerna lyckas vi ladda in en gammal logg med övnings-QSO, men detta kunde lösas under testens gång, utan att vi behövde stanna hela nätverket.
På SK3W körde vi även en s.k. inband-station på 20 meter, vilket innebär att det var lätt att plocka stationer på bandet samtidigt som vi körde RUN/CQ.

Resultatet är inget att skämmas för med tanke på de mediokra konditionerna och det var en fin helg, där både gamla rävar och nybörjare fick tävla tillsammans.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Sammanställningen över alla kontakter.

Stort TACK till de tre stationsägarna som ställde upp för SSA!

Author: SM5AJV