Rätt svar från rätt person

Årets vinnare Martin DC2TS. En sann filantrop och ödmjuk radioamatör.

Har någon vinnare i en frågetävling visat större lycka? Vårt pris hade inte kunnat hamna bättre. Martin DC2TS klarade att i konkurrens med flera hundra tävlande gissa så gott som mitt i prick. Vi visade en kabelhärva och frågade om dess längd men det här var ingen enkel uppgift. Vi fick svar som sträckte sig från några decimeter upp till 23 meter!  Martin angav 677 cm, den rätta längden var 678 cm!

Martin är engagerad i stöd till IBFD, den tyska organisationen för radioamatörer med nedsatt syn. IBFD var med på mässan och Martin fanns därför på plats när vinnaren i vår tävling korades.

– Jag har varit i Sverige tidigare och vill snart återvända med min husbil. Då tar jag med den här mycket användbara radion för det blir perfekt, berättade en påtagligt rörd Martin DC2TS.

Martin mottog en Xiegu G90 som bekostats med medel från QTC:s annonsprovision. Radion var placerad i en glaskupa och den gyllene koaxen, vars längd man gissade på, var monterad i ett trassligt virrvarr.

På SSA Play kommer man att med tiden kunna se Martin ta emot priset samt annat från Ham Radio som t.ex. demonstrationen av provförrättning online hos RSGB.

Tack för denna gången, det blev en rad med härliga mässdagar! Mycket beroende på vår klippa Ralf SM6YIY som bor i trakten och trollar fram lösningar samt flera nya medverkande i vår monter. Bernt SA6RTJ, Wille SA6BET och Oliver SA6ODJ som alla gjorde strålande insatser för SSA och amatörradion samt för vårt land.

Author: SM6ZEM