Radioloppis på Agentastället i Klippan 2022-10-08

Redan tidigt var det fullt på parkeringen, gatan fick tas i anspråk

Nu har vi gjort det igen, för andra gången efter pandemiuppehållet, har det genomförts radioloppis på Agentastället i Klippan. Denna gång arrangerade vi, Åby Radioklubb, loppisen tillsammans med Nordvästra Skånes Radioamatörer (NSRA). Båda klubbarna har flera års erfarenhet av att arrangera radioloppis var för sig, men nu i år tog vi steget och gjorde gemensam sak. Efter några samordningsmöten, mellan klubbarna, var dagen kommen, lördagen den 8 oktober. Som vanligt var ansvariga tidigt på plats för att iordningställa. Radiorelaterade loppisprylar skulle ut i sedan tidigare uppsatta tält. Inne i klubblokalens konferensrum förbereddes för DL7 mötet. Från köket började doften av kaffe sprida sig och den stora grytan med specialkomponerad buljong för korven, började hettas upp. Ja kort sagt förberedelserna var i full gång och alla ansvariga visste vad som skulle göras. Nu anländer också Limmared, som huserade med sitt gedigna utbud i klubblokalens radiorum, samt övriga försäljare som hade bokat bord och plats för bakluckeloppis.

Stor bild = klicka på bilden!

Per-Olov SM7SPG överraskas av blixten
Limmared Radio och Data AB på plats i radiorummet 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loppisen var aviserad till kl. 10.00, men redan tidigt började parkeringen fyllas på med intresserade och nyfikna besökare. Tre tält med loppisprylar var utplacerade på utrymmet utanför klubblokalen, där kunde man hitta allt möjligt, även det man inte viste att man behövde. Naturligtvis var det också många som hittade till korv- och fikatältet med gott om sittplatser för förtäring. Var man sugen på att prova lyckan, fanns även ett lotteri med ett intressant prisbord. På baksidan av klubbstugan fanns möjlighet att utmana sig själv i att kasta lod. Vårt mål från förra året, att passera 100 besökare lyckades nog redan under de första timmarna, parkeringen blev helt full och gatan utanför fick tas i anspråk.

John SM7IPR var först i lådan
Linus SM7VKE och Odd SM7YIC njuter i vimlet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kl 13.00 var det så dags för DL7 möte. Om detta kan läsas i särskild artikel i QTC och naturligtvis i protokoll. Dock kan nämnas att både DL och vice. DL blev vakantsatta efter att valberedningen inte fått någon kandidat att ta sig an uppdraget. Finns någon kandidat till posten DL7 där ute är ni välkommen att höra av er till Johnny SM7IOE på 070-588 35 70 eller Per-Olov SM7SPG på 070-754 06 99. Efter DL7 mötet var det endast ett begränsat antal besökare kvar, varpå avvecklingen av dagens aktivitet påbörjades. Kl 15:00 stängde radioloppisen för denna gång. Vi som tillsammans arrangerade loppisen denna gång, har dragit vissa erfarenheter som skall omhändertas till nästa år, då vi räknar med att kunna genomföra loppis på Agentastället igen, förhoppningsvis ännu bättre, med ytterligare lite större fokus på radiorelaterade prylar och massor av besökare.

Sammanfattningsvis blev det, trots att vädrets makter inte helt var med oss, en mycket lyckad dag.

För arrangörerna, Stefan Nilsson/SA7SAP

Strax dax för DL7 möte

Author: SM5YRA