Nya ledare utsedda för HF och VUSHF-sektionerna

Publicerat 13 mars 2013.
Eric SM6JSM blir ny sektionsledare för HF-sektionen och Mats SM6EAN tar hand om VUSHF sektionen. Det var ett av besluten vid SSA:s styrelsemöte vid dess senaste sammanträde, på tisdagskvällen. Eric är sedan en tid nybliven pensionär efter att i flera år arbetat som som kanslichef vid SSA. Mats har nu återvänt till Sverige efter att arbete utomlands.

Mats SM6EAN tar över VUSHF-sektionen.

Rune SM5COP har varit sektionsledare HF och Kjell SM7GVF har lett VUSHF-sektionen. Båda har bett av få bli avlösta.
– Vi tackar Rune och Kjell för deras mångåriga och engagerade insatser för vår förening och amatörradion, säger SSA:s ordförande Tore SM0DZB.


Så här presenterar han sig själv:

– Hemkommen efter en tids utlandsvistelse å jobbets vägnar fick jag frågan om att ta över stafettpinnen som VHF-manager efter Kjell, GVF. Efter några dagars funderande tackade jag ja till detta förtroende och jag kan bara hoppas att jag kan axla Kjells mantel på ett lika förtjänstfullt sätt. VUSHF-sektionen är bred, med ett flertal delområden, men har också ett antal aktiva och intresserade funktionärer för att täcka denna bredd. Tillsammans hoppas jag vi skall kunna möta de behov och utmaningar som kommer, men jag hoppas även att vi ska kunna lyfta fram och kanske driva på viss utveckling och samordning. Det är väl ingen högoddsare utan att det kommer bli utmaningar kring våra mikrovågsband. Även om det är riktigt att ha förväntningar på oss funktionärer, får man inte glömma att vi alla är medlemmar i en ideell intresseförening där funktionärer är till stor del beroende av föreningens medlemmar. Detta kan gälla så väl frågor för funktionärerna att driva som att bidra till spalter och QTC.

Aktiv på mikrobanden sedan början av 90-talet
– Eftersom jag de senare åren mest varit aktiv på mikrovågsbanden kanske jag är okänd för många av er. Kort kan jag nämna att jag tog mitt cert 1969 som 15-åring. Det blev mycket HF-band och contesting från SM7 men även lite 2M. Från 1974 har jag bott i SM6 och körde mycket från SK6AB. 80-talet körde jag mest 2M & 70cm och från början på 90-talet var jag fast för de högre banden (23cm till 3cm). Har alltid gillat high speed CW och säkert 90% av alla mina QSO har varit på CW. Idag är jag QRV från 3,5MHz till 24GHz och hoppas bli QRV även på 47GHz till våren. De med bra minne kommer kanske ihåg att jag var mikrovågsfunktionär några år, tror det var -96 till -02, och har därefter funnits med i bakgrunden till VUSHF-sektionen. Dels har jag då och då varit bollplank till Kjell men också delaktig i SSA’s olika svar till PTS i frekvensfrågor runt mikrovåg Yrkesmässigt har jag alltid jobbat med/runt radiokonstruktion och tillverkning, samt suttit i standardiseringsgrupper både inom ETSI och ERC (CEPT). Jag hoppas detta till viss del kan hjälpa mig i rollen som VHF-manager.
– Avslutningsvis vill jag tacka min företrädare, Kjell, för all den tid och engagemang han har bidragit med. Kanske inte alla vet att Kjell haft denna roll i två omgångar, men jag gissar att det inte blir någon ”tredje gången gillt”. Han har tillsammans med sektionens funktionärer på ett förtjänstfullt sätt drivit sektionens områden vidare. Nu får Kjell förhoppningsvis mer tid till att köra radio och hålla ordning på EME- och tropo-stationen.

Författare: SM7DZV