Många besöker SSA:s monter på Elektronikmässan i Kista

Elektronikmässan 2014-04-09 14-39-37
Per-Olof SM5EPO berättar om hembyggda stationer för 24 och 47 GHz för besökande ungdomar. Mattias SA0AZT i bakgrunden spanar efter ännu flera besökare.

Elektronikmässan i Kista är nu i full gång. SSA:s monter har varit välbesökt. Vi har fått bra kontakter med lärare och elever på ett antal gymnasieskolor med tekniska utbildningar på programmen. Flera utställare är radioamatörer.en del av dem har varit QRT en längre tid. Några har frågat om de har tillståndet kvar Vi har lyckats väcka “liv” i dem på nytt!

 

Här loggar Stig SM7BKZ sitt senaste CW-QSO. I bakgrunden riggen - Elecraft K3.Många medlemmar ställer upp och jobbar i montern.Vi kör två hf stationer via remote det är bra PR. När Stig SM0BKZ drog på ljudet på lite extra hög nivå under pågående CW-QSO var det många som stannade till lite extra.

På bilden intill t.v. loggar Stig sitt senaste CW-QSO. Riggen i bakgrunden: en Elecraft K3.

Remote-uppkopplingen innebär att vi använder mycket radio på vägen till radion och antennerna. Först internet, därefter radiolänk på en sträcka av 1,5 mil. Från masten där mottagaren sitter har vi ytterligare en radiolänk ner till stationen.

Vi har kört radio i huvudsak på 20 till 10 meter,  men vi kör även en del på 80 och 40 meter. Vi visar upp olika delar av amatörradion. SHF-utrustning för 24 GHz och 47 GHz drar till sig stort intresse bland många besökare. De digitala modena är också intressanta objekt.

Flera av våra ungdomar från ungdomsprojektet har gjort bra PR för amatörradio. De har kört radio, visat upp fina hembyggen och informerat mässbesökare.

I morgon, torsdag,  är det sista dagen på årets elektronikmässa, som lär vara Skandinaviens största i branschen.

Vi jobbar vidare!
73 de Tore SM0DZB

 

SSA:s ordförande:
– Webbredaktören har i samband med publiceringen av  ovanstående artikel fått ta emot kränkande kommentarer. Styrelsen tar helt avstånd från angreppen på webbredaktionen.
Tore Andersson SM0DZB
SSA:s ordförande

 

 

Författare: SM7DZV