Växjöauktionen – radioamatörernas säkraste vårtecken i Småland

Publikbild Växjöauktionen 2015 DSCF0267
Med spänt intresse följde besökarna budgivningen under den traditionella radioauktionen hos Kronobergs Sändaramatörer i Växjö.

— Text och foto: Åke SM7NJD —

Sven-Åke SM7EKU Växjö 2015
Sven-Åke SM7EKU är välkänd och uppskattad auktionist vid auktionerna i Växjö. Få kan som han hålla auktionsbesökarna på gott humör och få dem att öppna sina plånböcker.

– Får jag en femma? pang, eller vad vill ni ge för detta? Sven-Åke Karlsson, SM7EKU, svingade vant och som vanligt klubban, vid vårauktionen, hos SK7HW i Växjö i lördags.

Det var ett herr-ligt och härligt möte, några damer och några hundar hängde med.

Det är ett vårtecken för radioamatörerna, när de börjar spana in www.sk7hw.org och alla bilder där på aukionsgods. Radioamatörerna kom från norr, söder, öst och väst. Och visst det handlades i spannet från  5 kronor upp till flera tusen kronor.  Ett 300 watts PA på 2 meter gick på 1000 kr, ett Suhner pressverktyg för 1500 kr och 100 m koaxialkabel för 1000 kr. Universalinstrument från Fluke fick en ny  ägare för 900 och oscilloscope gick för 1600 kr. Antenner i mängder såldes. Där var priserna allt från 100 upp 1100 kr.

Så fanns det som vanligt möjlighet att köpa fika, i form av mackor, varm korv och kaffe. En del deltagande har de turen med sig genom köpta lotter. Vinsterna var radioapparater och diverse tillbehör, skänkta av olika leverantörer

Författare: SM7DZV