Bildspel om amatörradio

Portalbild för SSA:s bildspel Sändaramatör: Vad är det för något? FOTO Copyright 2014 SM0DOU Gunnar Fahlström
Portalbild för bildspelet Sändaramatör: Vad är det för något?
FOTO Copyright 2014 SM0DOU Gunnar Fahlström

Gunnar Fahlström, SM0DOU, har nu uppdaterat det bildspel som han släppte i mars. Bildspelet,  som heter ”Sändaramatör, vad är det för något?” är främst avsett för de som har ingen eller ringa kunskap om vår hobby. Syftet med bildspelet är att snabbt kunna förmedla kunskap om lite av det vi som sändaramatörer sysslar med.

Gunnar SM0DOU har fotograferat, skrivit manuskript, producerat och kostnadsfritt ställt bildspelet till SSA:s förfogande.

På drygt fem minuter får man en genomgång av några typiska aktiviteter och en kort beskrivning av kraven för amatörradiolicens, och hur man skaffar sig en sådan. Den  syntetiska speakerrösten i den första versionen, har nu ersatts av västångermanländskt idiom.

Via SSA kommer klubbar få tillgång till en textad version som då kan köras i en slinga (utan ljud) när en klubb har ett publikt arrangemang.  Klubbar som vill använda bildspelet kan vända sig till SSA:s kansli. Se copyrightregler nedan.

SSA:s ordförande: – Jag vill från SSA tacka för en väldigt bra insats
– Det är väldigt glädjande att enskilda medlemmar på eget initiativ producerar materiel,  som handlar om amatörradio och som vi kan använda när vi i SSA behöver förklara vad amatörradio handlar om, säger SSA:s ordförande Tore Andersson SM0DZB.
– Det här bildspelet hjälper oss fylla ett sådant viktigt behov, säger Tore SM0DZB.  Jag vill på SSA:s vägnar tacka Gunnar för en väldigt bra insats. Vi hoppas få se fler liknande initiativ från våra medlemmar.

Foto copyright
Samtliga bilder som ingår i bildspelet, utom en, är fotograferade av Gunnar Fahlström SM0DOU som kostnadsfritt ställt dem till SSA:s förfogande. Bilderna i presentationen är upphovsrättsligt skyddade. Det är tillåtet att titta på bildspelet och ladda ner det men inte att ändra på något eller ”bryta loss” enskilda bilder.

Bildspelets första version släpptes ursprungligen i mars. Eventuella nya synpunkter på den nuvarande versionen av bildspelet hänvisas till SSA:s  kansli.

SM7DZV Erik

Länk till bildspelet (på YouTube).

 

 

Författare: SM7DZV