Vad är amatörradio? – Nytt bildspel från SSA

Portalbild för SSA:s bildspel Sändaramatör: Vad är det för något? FOTO Copyright 2014 SM0DOU Gunnar Fahlström
Portalbild för SSA:s bildspel Sändaramatör: Vad är det för något?
FOTO Copyright 2014 SM0DOU Gunnar Fahlström

På uppdrag av SSA har jag gjort ett bildspel som snabbt ska förmedla kunskap om lite av det vi som sändaramatörer sysslar med. Det heter ”Sändaramatör, vad är det för något?” och är främst avsett för de som har ingen eller ringa kunskap om vår hobby. På drygt fem minuter får man en genomgång av några typiska aktiviteter och en kort beskrivning av kraven för, och hur man skaffar sig, en amatörradiolicens.

Presentation av amatörradio på fem minuter
Målsättningen är naturligtvis främst att väcka intresse för att skaffa egen licens. Men också att ge en förståelse för det vi håller på med för de som kommer i kontakt med oss när vi utövar vår hobby. Den som kanske undrar över speakern ska veta att den, som sig bör, också är hi-tech, ett text till röstprogram.

Textad slinga för publika arrangemang
Via SSA kan man också få tillgång till en textad version som då kan köras i en slinga (utan ljud) när en klubb har ett publikt arrangemang. Klubbar som vill använda bildspelet kan vända sig till SSA:.s kansli. Se copyrightregler nedan. Den versionen får sin premiärvisning på Scandinavian Electronics Event, elektronikmässan som hålls i ”Sveriges Silicon Valley” Kista 8-10 april och där SSA har en monter. Du kan som medlem få gratis inträde till mässan, se SSA hemsida.

Foto copyright
De fotografier som ingår i bildspelet är med ett undantag tagna av mig och är upphovsrättsligt skyddade. Du får titta på det, ladda ner det men inte ändra på något eller ”bryta loss” enskilda bilder.
Gunnar SM0DOU 

Författare: SM7DZV