The Voice Of Peace – Special program

Specialprogram på Världsradiodagen den 13 februari 2023

Måndagen den 13 februari 2023 är det åter dags för Världsradiodagen. Sveriges DX Förbund deltar i firandet med ett nyproducerat specialprogram. Liksom i tidigare sändningar blir det en blandning av intervjuer med svenska DX-are och andra inslag med anknytning till vår radiovärld. En station som kommer att omnämnas är The Voice of Peace som på sin tid sände från ett fartyg utanför Israels kust.

De lyssnare som hörde av sig efter vår förra sändning den 26 december 2022 uppmärksammas i ett brevlådeinslag.

Temat för årets Världsradiodag är Radio och Fred, ett tyvärr mycket aktuellt ämne i en tid då det råder krig i vårt direkta närområde. Världsradiodagen arrangeras för 11:e gången av UNESCO.

Musik spelar som alltid en viktig roll i alla våra program. Det blir liksom tidigare en blandning av kända och mera okända musikstycken. Programmet har som vanligt ställts samman av Göran Lindemark och det är även han som leder sändningen.

Även denna gång kommer programmet att sändas över Channel 292 i Tyskland på kortvåg. Frekvensen är 9670 kHz. Programmet sänds kl. 11.00 med repris kl. 15.00 svensk vintertid.

Rapporter och kommentarer kan mejlas till qsl@sdxf.se. Det är sedan vår QSL-manager Gert Nilsson som besvarar lyssnarposten. Kom gärna med synpunkter på programinnehållet!

Vi hoppas på god mottagning och att programinnehållet skall vara av intresse. Det är ju tyvärr numera mycket ovanligt med svenskspråkiga program på kortvåg.

Det är alltså viktigt att redan nu skriva in datum, tid och frekvens i planeringskalendern!

Author: SM5YRA