Skicka eQSL kort

Har själv genom åren skickat en hel del QSL kort. Båda ”riktiga” och eQSL kort. Man kan använda sig av en del hemsidor som bland annat eqsl.cc eller ett program. För några månader sen fick jag ett mejl av SM5FWW/Leif som frågade vilket program jag använde (=QSL-Creator). Det visade sig att PA4R/Ron inte längre har programmet på sin hemsida… Några veckor senare skickade Leif mig en länk till en spansk webbsida som har möjligheten att skicka eQSL kort på ett enkelt sätt. I mitten av november fick jag ytterligare ett mejl från SM5MMM/Lennart som skickade mig följande text med instruktioner som finns här nere. Jag tackar och bockar!

”Att få pappers-QSL är roligt. Ett problem är att det tar tid. Allt från någon månad till flera år. Men nu finns möjligheten att gratis generera QSL direkt till motstationen med egen bild på dig själv, bilen, hunden eller en plats. Och att kanske snabbt få ett QSL i retur? Både enstaka QSL och i bulk (ADIF-fil). Perfekt för alla stora och små aktiviteter.

Gå till: https://hamradiodx.es/qslhamradio.php?lang=en

Skriv in dina uppgifter. Vänstra kolumnen innehåller uppgifterna om dig och i den högra motstationen. Använd mellanslag om du inte vill skriva in någon uppgift. Välj passande bild. Antingen från biblioteket eller egen bild.

Välj färg och utformning på din signal. Generera ett utkast. Skriv in motstationens e-postadress och skicka.

Större bild? Klicka på den….

 

 

 

 

TIPS – börja med att skicka test-QSL till dig själv så ser du hur det blir. Bra kvalité på bilden som kan sparas och skrivas ut. Det finns fler varianter som att skicka QSL:et till dig själv för utskrift och för vidare befordran med den vanliga QSL-servicen.

Något som är toppenintressant är ju det här med vilka QSL som godkänns för diplom mm.

LoTW -> OK
QSL via byrå -> OK
Direkt-QSL -> OK
QSL via mejl -> inte OK

Lycka till! Bästa hälsningar SA5MMM/Lennart”

 

Author: SM5YRA