SK5AA+8S80AA: fieldday 23-24 sept. 2023

Välkommen till höstens jubileumsfest hos Västerås Radioklubb SK5AA / 8S80AA!

Som du säkert känner till så firar Västerås Radioklubb 80 år i år. Från början var klubben en mindre intresseförening för både kortvågslyssnare och radioamatörer och aktiviteten var redan från början hög. Detta var 1943. Efter en tid så delade man upp DX:arna och sändaramatörerna och resultatet av detta är vad VRK är idag: en livfull och aktiv förening, där contestare, DX-jägare och antennbyggare tillsammans med några av landets mest framgångsrika och aktiva rävjägare återfinns. Och det ska vi fira!

Bild: Jpole-antenna.com

Helgen den 23-24/9 samlas vi ute på Björnön, på samma ö där de tidigare populära ”antenndagarna” haft sina återkommande möten. Denna gång har vi förlagt vår fieldday i stugbyn Granbo, till höger precis efter bron över till Björnön, där det finns gott om plats för oss alla – och för uppsättning av antenner.
Vi startar vår firande i det fria klockan 09.00 på lördagen och avslutar på söndagen, där bland annat en rävjakt (2-meter) kommer att genomföras vid 10-tiden. Banläggare blir den outtröttlige Jan/SM5FUG.
En officiell inbjudan med info, länkar, kartor o.s.v. hittar du på vår hemsida www.sk5aa.se

Alla är välkommen till en oförglömlig helg i Västerås!
VRK:s styrelse gm Peter SM5GMZ

Länk till SK5AA.se + fieldday = klicka på bilden.

 

 

 

 

 

 

 

 

SK5AA firar 80 år 2023!

Man har specialsignalen 8S80AA + medlemmar kör med sina egna anropssignaler så att man kan köra ihop VRK 80 jubileumsdiplomet.

Klicka på en av länkarna här uppe så hittar ni mer information.

Author: SM5YRA