Russian Robinson Club QRV från IOTA NA-039+NA-070

Klicka på bilden = länk till RRC (på engelska)
Den ryska Robinsonklubben (RRC) har återupptagit sina planer på att aktivera sällsynta Kiska Island (IOTA NA-070) och Adak Island (IOTA NA-039) i Alaskas Aleutian Islands-kedja i juli för Islands on the Air (IOTA) entusiaster. Planer för att aktivera dessa öar 2020 avbröts på grund av COVID-19-problem.
Kiska ön = IOTA NA-070 (Bild: DX-world)

Den obebodda ön Kiska i Beringhav, som RRC kallar en av de mest intensiva havsfläckarna på jorden och där starka vindar, frysningstemperaturer och isigt vatten är normen. Ön har också den framstående koniska vulkanen Kiska. Kiska Island är ett nationellt historiskt landmärke och en del av Aleutian Islands andra världskrigets nationella monument och Alaska Maritime National Wildlife Refuge (AMNWR). Tillstånd att besöka krävs från både Alaskas Maritime National Wildlife Refuge och US Fish and Wildlife Service.

KL7RRC-teamet planerar att ha minst två stationer i luften på 40 – 6 meter, SSB, CW och FT8, man har särskilt fokus på Europa.

Man använder segelbåten Seal, (17 meter lång) och man kommer segla till Kiska med ett stopp vid Dutch Harbor för att plocka upp Tim, NL8F. Teamet fortsätter att segla västerut till Adak Island, där en del amatörer kommer att aktivera Adak Island mellan 30 juni – 3 juli.

Kiska är QRV som KL7RCC mellan 7 – 12 juli innan returresan till Adak.
Ytterligare KL7RRC-aktivitet kan äga rum från Adak 14 – 16 juli.
Donationer är välkomna.
QSL för KL7RRC (Kiska Island NA-070) och KL7RRC (Adak Island NA-039) sker via N7RO.
Alla givare får direkta QSL.
Källa: Daily DX + robinsons.ru
(Bild: QRZ.com)

Author: SM5YRA