Grimeton – SAQ – 4 juli QRV

SAQ i Grimeton planerar sin årliga Alexanderson dag den 4 juli 2021. Man använder den gamla alternator sändaren från 1924. VLF 17,2 kHz + CW med anropssignalen SAQ.

Alexander Grimeton-föreningen planerar att genomföra två sändningar till världen från den gamla Alexanderson-generatoren SAQ. Endast nödvändig personal kommer att vara på plats på grund av den pågående pandemin.

 

Sändningsschema:

1. Start och inställning kl 10:30 CET (08:30 UTC) med överföring av ett meddelande kl 11:00 CET (09:00 UTC)

2. Start och inställning kl 13:30 CET (11:30 UTC) med överföring av ett meddelande kl 14:00 CET (12:00 UTC)

QSL rapporterar till SAQ QSL-rapporter till SAQ är mycket välkomna och uppskattade! För garanterad E-QSL från oss, vänligen rapportera med vårt ONLINE FORM. Vår bekräftelse av rapporter via e-post / post / byrå garanteras inte. Skicka bara EN rapport som täcker båda överföringarna. Onlineformuläret kommer att vara öppet från 4 juli till 3 augusti.

Amatörradiostation: SK6SAQ kommer att vara QRV med 2 stationer för det mesta på följande frekvenser:

– 3,535 kHz CW   
– 7.140 kHz SSB

QSL-rapporter till SK6SAQ (NOT SAQ) tas vänligt emot via:  info@alexander.n.se / SM-byrå /post (länk till adressen här)

Besökare till världsarvet Grimeton Radio Station:

Om du planerar att besöka världsarvet Grimeton Radio Station på Alexanderson Day, se först på grimeton.org för information. På grund av den pågående pandemin kommer det inte att finnas någon särskild besökaraktivitet denna dag och inga besökare kommer att tillåtas till sändarhallen under sändningarna. Föreningen kommer att försöka utföra överföringarna till världen från den gamla Alexanderson-alternatorn SAQ med minimal personal på plats.

Världsarv Grimeton är ett levande kulturarv. Alla sändningar med långvågssändaren SAQ är därför preliminära och kan avbrytas med kort varsel.

Båda utsändningar finns att följa på Youtube och börjar 5 min. innan starten. Klicka på YT logon här intill.

 

Author: SM5YRA