Roger SA6AQE / SB6CD 75 år

Tisdagen den 21 mars 2017 gratulerar vi Roger Gartoft, SA6AQE, mest känd som SB6CD och CT7ACL, på hans 75-årsdag. När han den 4 juli 2006 blev radioamatör blev han “döpt” till SAØAQE, men eftersom Roger lämnade Trångsund för Falkenberg sommaren 2008 är det numera SA6AQE. I januari 2007 sökte han och fick signalen SBØCD som i konsekvens med ovanstående senare blev SB6CD. CD syftar på hans tidigare diplomatiska karriär. Sommaren 2007 tog Roger ett klokt steg och blev Ständig Medlem #428. Eftersom Roger och hustru Britta gillar varmare trakter än våra så har de många år tillbringat en stor del av vintrarna i sydligaste delen av Portugal; i år i byn Pinheiro ett par kilometer sydväst om Tavira och tre mil nordost om Faro. Faro betyder “fyr” på spanska (farol på portugisiska) och den berömda fyren ligger på en ö utanför själva staden.

QSL-kortet här ovan har jag själv fått från Roger efter ett QSO den 24 oktober förra året på 80 meter. Jag körde från Görans QTH, SM5XW, i Haninge. Göran och Jorunn är goda vänner till familjen Gartoft och befinner sig faktiskt hemma hos dem i Portugal för tillfället. Fram till den 27 mars kan ni försöka få ett QSO med CT7ACL och/eller CT/SM5XW klockan 15z på 21305 kHz alternativt 14335 andra tider. Detta gäller inte de dagar de är på utflykt.

Portugal är ett fiskätarland och här har vi en härlig bild på Roger i grilltagen. Bilden är tagen av Göran SM5XW år 2008, men jag misstänker att det fortsätts halstras och grillas i trädgården om kvällarna.

Vi önskar Roger “feliz aniversário” från det sakta upptinande fosterlandet i norr! Setenta e três!

Författare: SM6JSM