Radioklubben VASA har startat upp

Länk till klubbens hemsida

Radioklubben VASA har startat upp igen efter att ha varit vilande några år och det blev snabbt 24 medlemmar, både nya och gamla. Det känns riktigt kul och hoppfullt.

Efter en höst och en vinter som mest handlat om pandemi och elände är vi många klubbmedlemmar som är sugna på att komma igång med inspirerande klubbaktiviteter. Och det fattas inte projekt att ta tag i. Genom några gemensamma insatser är förutsättningarna riktigt goda att vi kan ha en komplett anläggning på plats i Björkekärr redan till sommaren. Redan nu finns den mycket populära och kraftfulla stationen ICOM IC-7300 på plats tack vare SM6WKB/Peter som välvilligt ställt den till förfogande. Klubbsignalen har därmed regelbundet luftats som remotestation med mycket goda resultat trots den sparsamma antennparken, som idag enbart består av trådantenner.

SK6DG:s klubbring via repeater R1 söndagar kl 19.15
På mångas begäran är det nu äntligen klart att ”sjösätta” en klubbring. Tanken är att vi medlemmar ska få en möjlighet att träffas för en stunds social gemenskap via etern samtidigt som vi kan ventilera klubbangelägenheter mm. Första tillfället blir redan söndagen den 11 april kl. 19.15, dvs. i lagom tid innan ”riksbullen” via DMR. Varmt välkommen och vi hoppas på en stor uppslutning

tack Peter SM6GYB för informationen!

Författare: SM5YRA