Mobbning via amatörradio…

Du kan läsa mer om fallet när du klickar på bilden.

En märkligt ”nyhet” som jag inte vill undanhålla er… Som alla har märkt har det blivit ’hårdare’ på våra amatörband senaste decennier. Något som är märkbart även i samhället. Svordomar, störningar, politik och religion diskuteras + allt möjligt kan man höra nu för tiden. Inte en bra utveckling tycker jag själv. Men vad kan man göra? Bete sig som en ”gentleman” är kanske det bästa man ska göra.

Många ”syndare” går fritt, men inte alltid… I England har en 61 årig man från Rye dömts för att ha sänt rasistiska meddelande och grova trakasserier över amatörradio frekvenser samt på 27 MHz bandet. Detta bekräftar polisen vid ’Hastings Magistrates Court’ i början av förra månaden. Polisen sa att ett offer, i synnerhet, var måltavla av 61 åringen som gjorde rasistiska kommentarer och kommentarer om hans funktionshinder under loppet av flera månader.

Enligt en polisagent som jobbar hos kriminell inspektionen i Hastings:  ”Rasism har ingen plats i vårt samhälle. Denna dom visar allmänheten att även de som väljer att misshandla andra bakom stängda dörrar kommer att bli upptäckta. Vi kommer alltid att behandla sådana rapporter på allvar och agera utifrån de bevis som presenteras.”

Brittiska Ofcom (motsvarar PTS här) var inte inblandat i det hela, och den dömda mannen fick behålla sin licens.

Vad kan vi konkludera och lära oss av det hela: Bra att någon blivit dömt till samhällstjänst, besöksförbud samt böter och har lärt sig kanske något av det hela… Men även att vi ska uppföra oss väl på våra amatörband och vara artig!
Information från Sussex Police = klicka

Källa: Hastingsobserver.co.uk + Sussex Police

Author: SM5YRA