Lyssna efter – och kör – YOTA-stationer under december

SA0BSJ Joakim P1000465
Joakim, Svanfeldt SA0BJS, Huddinge (13) under helgens ungdomsaktivitet på Kvarnberget, när man aktiverade SH9YOTA.

Under hela december månad kommer flera länder att vara aktiva med en unik YOTA-signal. Sverige luftar anropssignalen SH9YOTA. Idén är att bryta isen för att fler ungdomar ska våga ta tag i mikrofonen. YOTA har vuxit snabbt genom åren och varje vecka vill fler och fler ungdomar delta i denna spännande hobby.
– Det här är en följd av att sommarens evenemang för Youngsters On The Air blev så lyckat, säger Mattias Nurmi SA0AZT, vice ungdomskoordinator inom SSA. Vi bestämde oss för att det nu är dags för nya tag! Låt oss göra YOTA populärt i världen och få med oss fler ungdomar på färden! Vill du lyssna på oss?

Lyssna efter YOTA-signaler
Ungdomssektionen inom SSA tog snabbt upp kontakten med ungdomarna från tidigare tävlingar och arrangemang för att se till att alla ska få tillfälle att köra med denna eftertraktade signal, SH9YOTA. Värdar för arrangemanget var Johan SA5BJM, ungdomskoordinator, Tore SM0DZB, ordförande SSA samt Mattias SA0AZT, vice ungdomskoordinator.
– Den 1 december öppnades dörrarna på Kvarnbergets Radioförening där vi under hela söndagen kunde använda oss av stationen och njuta av trevligt sällskap berättar Mattias. Ungdomarna hann knappt börja med att ropa CQ innan dom fick en enorm pile up. Vår QRZ-profil hade 18 besökare innan vi började och fick över 1000 besökare bara några timmar senare. Kluster, Facebook och andra medier var fyllda av information om de olika YOTA-signaler som fanns i luften.

Alexander SA0CAV o Andreas SA0CAD
Bröderna Alexander SA0CAV och Andreas SA0CAD Edvardsson under helgens YOTA-aktivitet. Riggen, en K3a, skymtar alldeles framför tangentbordet.

– Det känns enormt roligt att få så bra respons för ungdomssatsningarna runt om i världen, säger Mattias. Vi hoppas att ni kan köra så många YOTA-signaler som möjligt. För att öka spänningen utdelas priser för antal körda YOTA-signaler. Mer information finns på YOTAs officiella hemsida.

Författare: SM7DZV