Leif SM6CMR och Åke SM6HQZ 80 och Bengt SA6BWF 70 år

Måndagen den 30 mars firar följande jämnt fyllande jubilarer:

CMR_m 60

Leif Bryvik, SM6CMR, fyller 80 år. Han blev medlem i SSA den 31 augusti 1960 och har vad jag kan se alltid bott i Skövde, fast på lite olika adresser. Vad som hållit Leif kvar i Skövde är nog till en viss del beroende på att han där startade och drev sin firma Svebry. Det är åtskilliga av oss som någon gång handlat amatörradioprylar hos Leif. Han är dessutom fortfarande aktiv i firman som ligger  i ett industriområde alldeles vid väg 49 (mot Karlsborg) öster om Skövde. QSL-kortet här ovan är från ett QSO med Nils SM5TW den 9 augusti 1960 på 40 meter CW ett par veckor innan Leif blev medlem. Inne i Svebrys lokaler finns en amatörstation som står på för det mesta och det är säkerligen åtskilliga QSO som genomförts därifrån. Antennen på taket kan ni skåda här (klicka på bilden för bättre upplösning):

Svebry

Vår andra 80-åring idag är Åke Eriksson, SM6HQZ. Han hör också till de som inte flyttar i onödan, utan tycks ha varit Ed trogen i alla år, åtminstone sedan den 11 oktober 1976 då han förärades T-certifikat #12071 av Televerket och fick sin signal. Innan detta datum hade han gått med i SSA och fått lyssnarsignalen SM6-5136. Hittar tyvärr inget QSL-kort i arkivet. Om någon har ett som ni kan avvara – posta till SSA, Box 173, 54622 Karlsborg! Ed ligger mindre än två mil från norska gränsen och närmare fem mil öster om Strömstad.

Vi firar även 70-åringen SA6BWF, Bengt Reis i Torslanda (på Hisingen). Han skrev den 14 december 2011 upp för Johnnie SM6HQR och fem dagar senare fick Bengt sin signal. Bengt är även aktiv med specialsignalen SB6R som han betalat avgiften för t.o.m. september 2017. Inga QSL-kort i sikte ännu!

Vi gratulerar Leif, Åke och Bengt på födelsedagen!

Författare: SM6JSM