Jan-Åke SA5BUV och Boris SM6LVR 60 år plus en rättelse!

Av misstag firar vi en person som absolut inte fyller år idag den 2 april, Sven-Olov Bodin, SM7NSY. Det har troligtvis varit fel datum i vårt register sedan “urminnes” tider. Idag fyller hans hustru Sigbritt år – dock inte 75. Jag har ändrat i databasen, men eftersom listan över dagens födelsedagsfirare genereras automatiskt går det inte att ta bort raden med SM7NSY. Tack vare en mycket vaken läsare av grattisspalten (tack Anders SM6GT!) har vi nu i alla fall för framtiden korrigerat datum och önskar härmed Sven-Olov och Sigbritt en Glad Påsk!

Torsdagen den 2 april firar vi däremot enligt helt säkra uppgifter följande två jubilarer:

Jan-Åke Willén, SA5BUV, Linköping, fyller 70 år. Han fick sin signal och blev medlem i SSA den 29 september 2011, efter att ha skrivit provet för SM5YMS, Mikael. Inget QSL-kort har hittat till arkivet ännu.

LVR_m 80 b

70-å är även Boris Bengtsson, Skene, SM6LVR. Televerket skrev den 13 november 1980 ut hans T-certifikat #16007 och mindre än en månad senare, 5 december, blev Boris medlem i SSA. Som framgår av QSL-kortet här ovan bodde han då på en annan adress i Skene (som ligger drygt tre mil sydväst om Borås, och fem mil sydost om Göteborg). Kontakten var som ni ser (klicka på kortet) med SM6CAW, Ingemar i Borås, på 145 MHz FM.

Vi gratulerar Jan-Åke och Boris å det allra hjärtligaste!

Författare: SM6JSM