Hadrianus mur – 1900 år firas.

Klicka bilden = mer info om ”Hadrian’s Wall 1900” (Bild:hemsida)

GB1900HA+GB1900HW är anropssignaler som radioamatörer kommer aktivera under 2022. I år är det 1900-år Hadrianus mur byggdes.Muren byggdes av romarna och var det tidigare gränsen från det romerska riket.

Sajten Hadrian’s Wall Country rapporterar: En speciell amatörradiostation kommer att vara aktiv på olika dagar mellan Hadrianus födelsedag 24 januari 2022 och Saturnalia 23 december 2022. Man kommer att sända från olika platser inklusive Arbeia Roman Fort i South Shields. En del av hobbyn innebär att människor över hela världen lyssnar efter dessa avlägsna signaler och försöker kommunicera med dem med hjälp av röst eller till och med morsekod. Radiostationen kommer att kommunicera med andra licensierade amatörradiostationer över hela världen och prata med människor från hela världen samhällsklasser för att berätta allt om Hadrianus mur och murens 1900-årsjubileum.

Läs om alla aktiviteter på Hadrianus mur: Klicka på bilden!

Kollade på DX-klustret om signalerna har varit aktiva senaste tiden, men så var icke fallet. Men håll utskick så kommer stationerna säkert dyka upp någon gång.

 

Källa: Southgate.org

Författare: SM5YRA