Erland SM6CIS 90 år

Söndagen den 7 juni 2015 har vi nöjet att fira Erland Svala, SM6CIS, Göteborg, som fyller 90 år. Han blev medlem som SM6-6271 den 27 december 1977, och snart därefter fick han sin signal. Erland bodde på denna tid i Kungsbacka och där blev han kvar hela sitt yrkesverksamma liv. Erland har alltid varit teknikintresserad, men att han blev radioamatör var säkert hans sju år äldre bror Gunnar Svalas förtjänst. Gunnar emigrerade tidigt till USA och amatörradion hjälpte bröderna att hålla kontakt. Gunnar KA1BYU avled 2013. Det finns fler radioamatörer i familjen: Sonen Gunnar SA6AIJ och hans söner Henrik SA6AIK och Kristofer SA6AIL.

CIS KAT GDU 84

Erland blev präst till yrket. Som sådan vigde han antagligen hundratals par. Ett av dem kan vi skåda här ovan. Bilden var införd i QTC nr 10, 1984, och delar av bildtexten löd:

“Triss i sexor

SM6:orna skall alltid vara värst. Denna bild är unik så till vida att det kanske är första gången i SM som samtliga aktivt inblandade i ett bröllop är sändaramatörer. Händelsen ägde rum i Onsala kyrka och vigselförrättare var Erland SM6CIS, som, förutom att han är prelat, även är ordförande i Kungsbacka Radioamatörer samt tf redaktör för KRA-bladet.” Fotograf var SM6JJX vid Hallands Nyheter.

QSL-kortet är från ett QSO med Axel CT1BSN den 12 februari 1984, på 15 meter SSB.

CIS_m 84

Vi önskar Erland en riktigt trevlig födelsedag och vi är många som hurrar lite extra, speciellt Solveig SM6KAT och Bengt SM6GDU som meddelar att de fortfarande är lyckliga!

Författare: SM6JSM