Ett trevligt besök i arkivet – del 1

Enligt vårt register finns det idag ingen medlem som fyller 20 30 40 50 60 70 75 80 85 90 91 92 etc. Det kan dock finnas medlemmar vars födelsedagar vi missar eftersom vi inte har födelsedata på alla radioamatörer. Därför, om ni märker att ni saknar någon persons födelsedag (t.ex. din egen!), meddela oss gärna. ALLA medlemmar gratuleras varje år i grattisspalten, men de som fyller jämna år firas lite extra med text och oftast även någon illustration.

Om jag får reda på en missad födelsedag tidigt på morgonen hinner jag kanske redigera ett inlägg under dagen. Skicka gärna med lite information om födelsedagsbarnet!

G3LQP

I torsdags, den 30 juli 2015, fick arkivet celebert besök. Roger Brown, G3LQP, var gäst hos Hans SM6CVX, och de kom på en improviserad rundtur i arkivet. Jag hade på förhand tagit fram ovanstående QSL från 1970 till en svensk lyssnaramatör, vilket blev en överraskning för Roger. Hasse meddelade dock att han hade ett äldre från G3LQP (1964), men båda gästerna blev imponerade när jag letade fram ett ännu äldre QSL från Roger! Läs den spännande fortsättningen imorgon, hi.

Författare: SM6JSM