Vinnaren har äntligen fått sin radio

Vid en liten ceremoni på Radiomuseet i Göteborg under söndagen 27 september överlämnade SM6ZEM Hans-Christian Grusell SSA:s pris i slogantävlingen till en överlycklig vinnare SM6WJM Albin Stigö.

Det var under de senaste dagarna som Icom började leverera den mycket försenade och bland många radioamatörer hett eftertraktade nya värstingen för portabelbruk, HF/VHF/UHF-radion IC-705.

Tanken var från början att vi skulle överlämna priset vid SSA:s årsmöte i våras Men det blev inte av och med den försenade leveransen hade vi ändå inte haft något att lämna vid det tillfället.

Radiomuseet blev nu den perfekta miljön för att dela ut priset. Eftersom det var här som Albin kom i kontakt med amatörradion och började sin bana som sändaramatör. Albin kommer att få god nytta av radion, inte minst i Brasilien, dit han och sambon Juliana ibland reser för att träffa hennes släkt. Radiomuseet har i dessa tider med pandemi begränsade öppettider men flera, litet glest utspridda funktionärer ställde glatt upp vid ceremonin. Tillsammans med Albin och Juliana blev det däremot ett traditionellt mera närgånget umgänge, eftersom båda har utvecklat antikroppar.

 

På bilderna syns Hans-Christian SM6ZEM och Albin SM6WJM med sin sambo Juliana Fernandes de Morais.

Dekalen visar Albins vinnande bidrag till varför man ska bli radioamatör.

Beställ den från HamShop!(Klicka på bilden)

Det kommer bilder från prisutdelningen i novembernumret av QTC. Snart kommer vi också att lägga ut en liten video från händelsen.

 

73, Hans-Christian SM6ZEM

Author: SM5YRA