Thord Inge SM5JR 80, Örjan SAØAKN och Sven-Erik SMØWAV 70 år

Torsdagen den 12 januari 2017 hurrar vi för följande tre medlemmar – alla boende i Stockholmstrakten:

80 år fyller SM5JR Thord Inge Hedlund, Huddinge. Han började sin amatörradiobana som SM4JR och är för första gången med i en callbok i upplagan från mars 1961. Thord Inge bodde i Örebro, men redan i nästa upplaga, maj 1962, är callet ändrat till SM5JR och QTH är då Kungsholmen, Stockholm. Efter några år på Frejgatan flyttade Thord Inge ut till Bandhagen där han blev kvar i drygt 15 år, men från 1984 är Huddinge söder om Stockholm QTH.

Örjan Lindblom, SAØAKN, Upplands Väsby, fyller 70 år. Den 7 november 2005 träffade han Teemu SMØWKA för att skriva prov. Det gick bra och den 14 fick Örjan sin signal och medlemskap. I december 2012 beslutade sig Örjan att bli Ständig Medlem, och är nu SM#613. Örjan bor på västra sidan om norra stambanan, knappt tre kilometer från Kairo. Jovisst, så heter nämligen Upplands Väsbys allmänna friluftsbad vid Mälaren.

Sven-Erik Thor, SMØWAV, Bromma, blir också 70 år idag. Hösten 1996 fick Sven-Erik sin signal och har sedan dess bott i Bromma, bara drygt 700 meter från landningsbanan på flygplatsen som invigdes 1936. Sven-Erik är aktiv i föreningslivet och är för närvarande vice distriktsledare för SMØ. Sonen Patrik tog cert samtidigt som sin far och fick signalen SMØWAU.

Jag hittar inget QSL från någon av dagens jubilarer men vi gratulerar Thord Inge, Örjan och Sven-Erik i vanlig ordning på födelsedagen.

Författare: SM6JSM