Thomas SM6AFH 70 och Joakim SA7BBT 40 år

Månaden julis sista dag firar vi två jämnt fyllande medlemmar:

Vi börjar för ovanlighetens skull med den yngre: Joakim Linderoth, SA7BBT, som bor i Vittskövle, fyller 40 år. Han fick sin signal och blev medlem i SSA den 30 maj 2008. Vittskövle ligger 4 km nordost om Marieholm och 5 km sydost om Svalöv. Om man tittar på Joakims adress i Google Earth Street View ser man faktiskt hans vertikalantenn, i alla fall så som den såg ut 2010.

SM6AFH
Det här är SM6AFH, Thomas Schell, Halmstad som fyller 70 år. Bilden är dock från 70-talet. Thomas blev medlem i februari 1963. En kort period var han SM5AFH eftersom han var förlagd på F 16 i Uppsala vintern 1963-64, men förflyttades till hemflottiljen F 14. Efter lumpen blev det ett års vistelse i Skerkered, Skedalagård. Med hjälp av Google Earth hittade jag Skärkered och Skedala lite väster om Halmstad. Sedan 1966 tycks Halmstad varit QTH för Thomas.

SM6AFH/2
Thomas var tidigt mycket intresserad av VHF/UHF och då speciellt MS (MeteorScatter). Tillsammans med Ingemar, SM6CMU, genomförde de otaliga försök. Ibland var det Thomas som var ute och härjade i norra delarna av Sverige, Norge och Finland; ibland var det Ingemar som var den mobila stationen. Ovanstående QSL är från när Thomas körde från Dundret utanför Gällivare. Klicka på kortet så ser ni en detaljerad rapport!
SM6AFH/TF
Här ett QSL från Island till SM6CMU med noga rapportering av “bursts och pingar”. För att komma till Island följde Thomas med ett fartyg (se detaljerna på QSL-kortet här nedan) och gjorde ständiga experiment även under fartygets gång. Dessa utflykter har satt sina spår även i arkivet med QSL från många olika orter.
SM6AFH/MM

Ett stort grattis till Joakim och Thomas!

Författare: SM6JSM