Svenska DXCC-resultaten uppdaterade

5BDXCC__2_
Om man kört minst 100 länder på 5 band, kan man ansöka om den här fina plaketten. Janne vill gärna ha info om svenska radiamatörer som fått denna plakett för listorna skall bli kompletta. Hör av dig till Janne via email. Foto: ARRL

Janne, SM5DJZ har just i dagarna uppdaterat listan över de svenska DXCC-resultaten. Över 400 aktiva svenska radioamatörer har erövrat DXCC. För att komma med på listan måste man ha ansökt om DXCC-diplomet hos den amerikanska amatörradioföreningen ARRL. 

Janne är en av våra verkligt stora eldsjälar som lagt ner mycket möda och tid för att hjälpa oss andra med våra QSL och att få dem godkända för DXCC-diplomet. Har man frågor och funderingar kring DXCC så är Janne, tillsammans med Sten SM3NXS, så kallade DXCC Card Checkers, ett förtroendeuppdrag som ARRL står bakom. Hör av dig till dem om du har frågor kring DXCC.

På Jannes sida med Svenska DXCC-resultat finns mängder av info och inte minst olika listor för att se hur man ligger till bland svenska radioamatörer. Gå dit och botanisera. Kanske det är dags att skicka in en ny ansökan med de där QSL-korten som du har liggande?

Några nyttigar länkar:

Author: SM5AJV