Stig SM7FFJ 75, Hans SMØVYI 70 och Solveig SM6KAT 60 år

Den 6 december 2014 firar vi tre jubilarer:

FFJ_m
Vi börjar med Stig Johansson, SM7FFJ, Helsingborg, som fyller 75 år. Stig fick sitt A-cert #9896 utskrivet den 24 maj 1972, och den 2 juni skrevs även tillståndet ut. Den 27 september samma år blev Stig medlem i SSA, och är sedan den 7 augusti år 2000 Ständig Medlem #163. QSL-kortet är från den 24 augusti, troligtvis 1972 (tyvärr står inte årtalet), efter ett QSO med SK7AX på 80 meter SSB. Stig använde en Drake T4X-B och en SPR-4. Stig föddes i Kalmar, men bodde många år i Skruv (närmare 5 mil sydost om Växjö). Anställningen på Ericsson förde honom till Caracas, Venezuela, på 80-talet. Om Stig var aktiv därifrån skulle jag gärna vilja ha ett QSL i arkivet!

Hans Lundström, SMØVYI, fyller 70 år. Han fick sitt cert under hösten 1995. Hans har varit Danderyd trogen en längre tid, men flyttade faktiskt 250 meter österut utmed samma väg vintern 2009! Inget QSL hittar jag – posta gärna ett till arkivet (Box 173, 54622 Karlsborg).

Så kan vi fira den i särklass mest kända kvinnliga radioamatören i Sverige, Solveig Nordberg-Jansson, SM6KAT. Att hon fyller 60 år kommer som en överraskning för de flesta av oss; alltid så energisk och ungdomlig! Jag ska inte ta upp hela firarspalten med en lång uppräkning av vad Solveig gjort, och fortfarande gör, för SSA, utan bara en kort resumé: Solveig har varit distriktsledare för SM6 i en herrans massa år; har tillsammans med bl.a. SM6CVE ansvarat för SSA:s monter i Friedrichshafen (dit hon och OM Bengt SM6GDU ordnat bussresor i över 30 år!); suttit med i SSA:s styrelse lång tid; varit aktiv i den lokala klubben; osv. m.m. Det enda hon kan belastas för är att hon var med i den tremannakommitté som anställde mig 1997… Hedersnål för sina insatser fick Solveig 1992 och vid årsmötet 1999 utsågs hon till Hedersmedlem #59 i SSA. Solveig har väl inte varit världens mest aktiva röst på banden, men jag har faktiskt hört henne från någon fyr under fyrhelgen. Desto aktivare har Solveig på senare år varit i YL-kretsar och farit världen runt på de årliga sammankomsterna. Solveig har prytt omslaget på QTC åtskilliga gånger under åren, och många av er kommer ihåg henne från årsmöten och andra större evenemang där hon och Bengt hållit hus i SSA:s monter och sålt namnskyltar, böcker och annat ur HamShop-sortimentet.

Eftersom jag inte hittar något QSL-kort från SM6KAT ska vi göra en liten kupp och gratulera även Bengt SM6GDU i anledning av nedanstående notis:

KAT GDU vigda

Solveig och Bengt har alltså bara för några månader sedan firat 30 år som gifta!

Vi gratulerar hjärtligt alla tre jubilarer och hoppas på en trevlig födelsedag!

Författare: SM6JSM