Snart lämnar QTC 11 tryckeriet!

Jo snart lämnar QTC 11 tryckeriet. Betyder att vi medlemmar snart få en rykande färsk tidning med fascinerande saker att läsa.

Vad kan vi förvänta oss i novembernumret av 2020?

På omslaget ser vi Juliana och Albin/SM6WJM som precis tagit emot IC-705 priset. Mer om detta på sida 24+25.

Föreningsinformation och nyheter: förslag från valberedning, NRAU möte,  med mera.

Som vanligt har vi våra fasta rubriker förstås: Ledare av SM5PHU/Jonas denna gång, Teknik & Egen bygge om bland annat Hermes-Lite SDR som SM0JTZ/Tilman och SM4VEY/Jonas har skrivit om. In denna rubrik även byggtips om ”Sweetheart” av SM3CLA/Karl-Olof, något för kommande höst och vinter att ta tag i kanske? Sen beskriver SM2CEW/Peter hur radiofyren SK2DR/B på mikrovåg blev till.

Innan vi klättrar upp på taket och i våra master: arbeta säkert. SM6FNP/Dag ger tips och berättar om fallskydd utrustning.

Digitalt på HF har aldrig varit så populärt som nu. SM7VRZ/Anders går genom WSJT-X programmet med fokus på LF + MF.

HF/DX/Contest-spalten står SM6JSM/Eric för varje månad. DXCC som fyller 75 år, nyheter om PODCASTs, DXpeditioner och mycket, mycket mer!

SM5OCK/Håkan skriver i CW spalten om spioner… låter mysko och spännande samtidigt eller hur? Bläddra fort till sidorna 22 och 23!

På sidorna 28 till och med 34, läser vi bland annat om Es-säsongen och preampar. Är SM6CEN/Håkan som har sammanställt denna VUSHF-spalt.

Och sist men inte minst: en återkommande rubrik är Världsradiolyssnare av SM6-8300/Christer. Nya kortvågsstationer i EU, låter nästan otroligt eller hur? Men flera är igång eller på gång! Läs även om radiohistoria, månadens QSL och SWL information inför vintern.

PS: du vet väl att du kan läsa (+ lyssna) QTC online och även alla andra radio tidningar i norden:

https://www.ssa.se/ssa/tidningar/ (logga in som medlem först)

 

Författare: SM5YRA