SM7DZV Erik 70 år

Måndagen den 28 juli har det blivit redan, och idag kan vi gratulera en person som många känner till, även om de flesta inte vet om det. Det är nämligen vår eminenta webbredaktör Erik Nyberg, SM7DZV, som fyller 70 år.

SM7DZV
Erik gick med i SSA vid 21 års ålder, den 2 juni 1966. Han bodde då på en gata med det udda namnet Göljemålagatan i Nybro. QSL-kortet är från ett QSO med SM5SSA (detta var innan det fanns klubbsignaler i SK-serien) den 22 maj 1966, en dryg vecka innan Erik blev medlem. Sedermera blev det flytt 1420 meter rakt sydost till Granvägen 3 där Erik bodde till hösten 2007. Då flyttade han och hustru Britt definitivt till sommarhuset i Böda på Öland, som familjen innehaft åtminstone sedan 90-talet. Så här såg huset ut i september 2011 enligt Google Earth.
SM7DZV qth
Erik tillhör den kategori människor som ser till att klubbar och föreningar fortfarande existerar i iPad-tidsåldern. Eldsjälar som tar tag i saker och ting och lägger ner en massa tid (och ofta även pengar) utan att fråga efter ersättning. Erik har varit ordförande i lokala FRO-klubben i Nybro SL7ZXW, och han är ordförande i Ölands Radioamatörer, SK7RN. Klubben har fått nytt liv sedan 2009 då Erik tog över verksamheten och även entusiasmerade andra på ön. Titta på www.sk7rn.se så ser ni vilket digert program klubben har.

Erik är en stor CW-entusiast. Han var med och iscensatte SOCWA som blev en stor framgång hos telegrafivännerna, men även fick igång en massa f.d. telegrafister som åter satte sig bakom telegrafinyckeln.

Att vara webbredaktör på ssa.se innebär ständig jakt efter nyheter. Att vara redaktör innebär inte att man ska skriva alla artiklar eller nyheter själv, och Erik har fått en del medlemmar att bidra med uppslag och länkar, som sedan Erik redigerar till något som kan läggas ut på hemsidan. Jag tycker att han har lyckats mycket bra. Det finns alltid de som tror sig veta bättre och mer om det mesta, men Erik kan bita ifrån sig och vare sig kungar eller bönder kan få honom att avvika från det utstakade målet när det gäller hemsidan: Nyheter, notiser och länkar som tillför hemsidans läsare något av intresse och/eller ökar kunskaperna.

Ett stort grattis från SSA:s styrelse och medlemmar och ett stort tack för vad du hittills åstadkommit!

Författare: SM6JSM