SM2DXH/Kurt ställer ut sin radiosamling.

SM0MVB/Anders håller på att bygga upp utställningen vid KTH i Flemmingsberg. Han skriver så här:

”Min far, SM2DXH/Kurt, har sedan barnsben samlat på radioapparater och en och annan tv. Inför hans kommande 90-års dag frågade jag han om vad han ville göra med samlingen och han berättade att han skulle tycka att det var kul om fler fick se den. Utställningen kommer vara helt klar den 11 december då vi har öppet hus på eftermiddagen i ett annat ärende. Det skulle glädja både mig och min far om intresserade amatörer tittade förbi, jag planerar att ha en bok vid utställningen där besökare kan skriva ner ett radio- eller tv-minne.

Intresserade är välkomna till: KTH, Hälsovägen 11, Flemingsberg, 16-18, den 11 december 2023. Parallellt visar våra studenter upp det senaste inom allt från inbyggda system till maskininlärning ur ett medicintekniskt perspektiv.”

Utställningen under uppbyggnad i Flemmingsberg.

SM0MVB/Anders arbetar i ett mycket modernt och ändamålsenligt hus byggt för några år sedan för KTH:s campus i Flemingsberg. ”I samråd med kollegorna kom vi fram till att den strama nordiska design kunde behöva lite värme så i ett större gemensamhetsutrymmen håller jag på att bygga upp pappas utställning vilket har givet ett mycket positivt gensvar. Jag har en handfull år kvar till pension så utställningen kommer att stå där, i alla fall tills dess. Utrymmet nås dock inte av allmänheten i vanliga fall, men jag kommer öppna upp ytan i samband med det andra eventet för den som vill komplettera upplevelsen, eller enbart besöka radio/tv utställningen. Det kan säkert bli någon ”specialvisning” senare om det finns intresse.”

Har ni frågor inför eventet kan ni mejla till SM0MVB/Anders e-post adress: cajander@kth.se

Author: SM5YRA