SK6IF och SK6QA engagerade i samband och säkerhet för tiotusentals turister

Kenny SA6ATX i ledningscentralen.
Kenny SA6ATX i ledningscentralen.

 Midsommarcruisingen i Lysekil är årets största folkfest. Staden invaderas av turister och veteranbilar, mest amerikanare. Allt från skinande, perfekta klenoder i halvmiljonklassen till rena vrak.

Kenny SA6ATX hade satt ihop en komplett UHF-repeater med egna grejor.  Ledningscentralen var placerad på en hylla som gav utomordentlig överblick över de avsnitt som hade högst belastning.
SK6IF i Lysekil fick värdefullt stöd med att besätta de sjutton funktionärspassen av sin vänförening SK6QA i Stenungsund. Dagens fylldes med trafikrapportering och ett antal larm om olyckor och sjuktransporter.
Mycket tid hade ägnats åt förberedelser och en del av oss jobbade i 14 timmar nästan oavbrutet. Men dagen rann iväg med en väldig fart, trots att det var ”the longest day” under året enligt den astronomiska almanackan. Vårt engagemang ger även ett gott tillskott till klubbkassorna, eftersom arrangörerna betalar en väl tilltagen dusör för varje funktionärspass.

 

Västkusten - var annars? Midsommarcruising i Lysekil, 2014.
Västkusten – var annars? Midsommarcruising i Lysekil, 2014.

 När de två ordförandena i QA och IF frampå natten lutade sig bakåt med var sin väl intjänad öl, kunde de konstatera att allt varit positivt under hela långa dagen och kvällen. De av våra medlemmar som ställt upp har varit underbara. Vi ser fram mot att få göra det igen, för det här eventet är något som passar oss sändareamatörer förträffligt.

73 från oss i SK6IF och SK6QA Hans-Christian SM6ZEM

 

Författare: SM7DZV