Repris av TV-programmet om elektricitetens historia

Se gärna reprisen av TV-programmet om elektricitetens historia, som sänds i dag klockan 17:50.
Jag läste just ett inlägg på ham. se från Curt, SM0GCU, där han tipsade om ett mycket sevärt program i serien “Elektricitetens historia” som sändes igår, fredag:
“Just nu sänds del 3 i SVT Kunskapskanalen. Handlar till stor del om radions utveckling mm. Sänds även 11/1 och 13/1. Även SVT UR Play”.

Rekommenderas
Jag såg också programmet, som är klart intresseväckande och synnerligen pedagogiskt. Rekommenderas!
Något jag särskilt fäste mig vid var, att det förekom flera exempel på epokgörande forskninginsatser, där den slutliga belöningen och berömmelsen gått till entreprenörer som s a s förstått att slå mynt av landvinningarna.  Alltså snarare än till de upphovsmän som syntes. Inte minst Marconi, “Den förste radioamatören”, är ju ett talande exempel på hur historia kan skrivas.

NO-ämnena i skolan
I dessa dagar larmas det än en gång om att alltför få söker till NO-inriktade utbildningar. Min egen reflektion när jag såg programmet var, att det borde vara frestande för yngre personer med entreprenörsambitioner att börja i “rätt” ände för att själva kunna vara med från start till mål. Alltså, varför inte först satsa på en gedigen NO-utbildning? Och se gärna detta program!

73, Rolf, SM5MX

SM7DZV Erik
Share