QSO med Boeing 767

 

KN4YZ pilot på en Boeing 767 ovanför Phoenix Arizona, på väg från  San Diego till Atalanta.
KN4YZ pilot på en Boeing 767 ovanför Phoenix Arizona, på väg från San Diego till Atalanta.

Från Stefan SM4OTI fick redaktionen för några dagar sedan en rapport om ett ovanligt QSO. Stefan i shacket hemma i Leksand, motstationen KN4YZ i en Boeing 767 på 37 000 fots höjd utanför Phoenix Arizona. Stafan rapporterar:

KN4YZ
Lynn KN4YZ, radioamatör med ibland mycket ovanligt QTH.

– Jag hade precis QSO ett QSO på 20 meter SSB med KN4YZ/AM ombord på Delta Airlines Boeing 767 på 37000 fots höjd utanför Phoenix, Arizona. De hade nyss startat från San Diego och skulle till Atlanta. KN4YZ, Lynn är en pilot med 17000 timmar bakom spakarna och flyger för Delta Airlines.

– Gör hobbyn extra kul…
– Det är kontakter som dessa som gör hobbyn extra kul. Man vet aldrig vem som svarar på ett CQ. Jag hade ett mycket trevligt QSO med Lynn, trots att han
då och då var “tvungen” att svara på anrop från “ground control”, som han uttryckte det… Det kanske inte var läge för honom att säga QRX till flygledarna på grund av amatörradio-QSO på 20 meters-bandet.

– Han hade en mycket stark och lättläst signal, nästan som att han skulle vara i mitt närområde.  Det är kul med lite annorlunda QSO lite då och då…  

73 Stefan SM4OTI

Länk till QRZ. Klicka här.
Wikipedia: Fakta om Boeing 767.

Författare: SM7DZV