Paul SA7PST och Lars SM6EPS 70 och Mårten SA3MSA 50 år

Tisdagen den 6 september gratulerar vi följande jämnt fyllande medlemmar:

Paul Stjernquist, SA7PST, Malmö, fyller 70 år. Han träffade den 23 april i år Lars SM7GMI och skrev amatörradioprovet. Det gick fint och endast fyra dagar senare hade Paul blivit medlem och fått sin egenvalda anropssignal, vilket vi blev informerade om i SSA-bulletinen vecka 18 och QTC nr 6. Paul bor centralt i Malmö alldeles vid operan, idrottsplatsen och Pildammsparken. Inget QSL-kort i arkivet ännu av förklarliga skäl.

EPS 71

Dagens andra 70-åring är Lars Carlsson, SM6EPS. När han den 21 januari 1971 fick sitt C-certifikat #9285 var han redan medlem i SSA som SM6-5007 och bodde i Fristad en dryg mil norr om Borås. I april 1974 höjde Lars till A-certifikat. Numera bor han i den lilla byn Nitta (befolkning omkr. 350) i Ulricehamns kommun men med postadress Hökerum som ligger en dryg halvmil öster om Lars’ QTH. En dryg månad efter det att Lars fått sitt certifikat hade han QSO (klicka på kortet här ovan) med en annan Lars, SM6NT, som fått sitt C-cert utskrivet samma dag som EPS (#9286). Båda är dessutom födda i Borås. Lars SM6NT, som då bodde inne i själva Borås, skriver så här om sin vän Lars: “Vi lärde känna varandra när vi lärde telegrafi samt teknik på en ABF-kurs höstterminen 1969 med fortsättning 1970 vilket ledde till våra cert. Läraren var den bästa man kan tänka sig: Börje SM6DHD. Proven avlades på I 15 för SM6CJ Karl-Erik som lärde ut CW till militärer. Lars EPS arbetade en stor del av sitt liv vid företaget Elidus i Fristad som tillverkade lampor.” Lars NT meddelar även att EPS med xyl firar födelsedagen i Spanien.

50 år fyller Mårten Sandström, SA3MSA, Östersund. Den 6 december förra året skrev Mårten provet för Sven-Henrik SM3SZW och fick cert och medlemskap den 15. I SSA-bulletinen vecka 52 och QTC nr 2 i år kunde de som läser Medlemsnytt informera sig om detta. Mårten bor i stadsdelen Karlslund och exakt 160 meter från en av de mer kända Östersundsamatörerna, Jonathan SM2OJR. Det tar normalt ett par år för ett QSL att hamna i arkivet så vi visar upp ett vid nästa jubileum om 10 år.

Vi hurrar för Paul, Lars och Mårten!

Författare: SM6JSM