Nu har SA7USA Liam (10) fått sitt amatörradioscertifikat

SA7USA  Liam
Liam SA7USA, tio år och två månader. Yngst bland radioamatörer i Sverige idag? Här vid riggen hemma hos farfar Bosse SM7HZK i Moheda, Småland.

— Av Erik SM7DZV —

Liam är tio och två månader. Han tillhör därmed de absolut yngsta som tagit amatörradiocertifikat i Sverige. Liam är jämngammal med, om inte till och med någon månad yngre än, vad Jenny SA6BMM var när hon tog sitt certifikat för fem år sedan.

I torsdags, den 26 mars, skrevs Liams amatörradiolicens under. Anropssignalen har starka drag av familjetradionerna, pappa heter Mikael SM7USA. Som om inte det räckte heter farfar Bosse SM7HZK och farmor Anki SM7HXR.

Intresserad av teknik
– Liam är väldigt intresserad av teknik, berättar en stolt farfar Bosse SM7HZK. Han håller på och bygger och skruvar och löder, mest hela tiden.

Egen rigg väntar
Från SM7KSZ, Sune i Lagan, har Liam fått en egen rigg, en ICOM IC-751 komplett med nätaggregat och högtalare. Just nu är riggen på översyn hos Janne SM5SUH i Ödershög. Liam kommer att få riggen när Janne kommer ned till auktionen i Växjö den 25 april.

Jenny SA6BMM kör test i helgen
Jenny SA6BMM deltar för övrigt just nu i ungdomslägret i Färnebo, där hon är med om att köra WPX-testen på SSB och kan ses på livesändningen från SK3W (klicka på länken till höger i radnyheterna).

Author: SM7DZV