Mer från YOTA 2014 i Finland

 

Joakim SA0BSJ och Alexander SA0CAV kör amatörradiotrafik från ungdomslägret.
Joakim SA0BSJ och Alexander SA0CAV kör amatörradio från ungdomslägret.

Rapport från YOTA-lägret, söndag kväll, 20 juli:
I årets YOTA-läger deltar 75 ungdomar från 15 olika länder.
Söndagen började med satellittrafik på 2 m och 70 cm. Sedan var det kapprodd ute på sjön med långbåtar. Under eftermiddagen blev det teorigenomgång om störningar/EMC. Därefter var det dags att vi själva fick bygga olika filter och mäta in dem. En riktigt kul övning enligt deltagarna. På kvällen fick vi låna huvudradion  i 30 minuter. Det är kö till den radiostationen. Årets YOTA slutar på tisdag.
73 de Tore SM0DZB

 

Ungdomsteamets första rapportering, 17 juli:
Nu är äntligen YOTA 2014 igång. Här på plats är Joakim SA0BSJ, Markus SA3BPG, Sofie SA5CKZ, Mattias SA0AZT samt Johan SA5BJM.  De första dagarna har kickat igång med genomgångar, gruppövningar och presentationer.

Svenska teamet har presenterat två gånger där Mattias SA0AZT har pratat om den nybyggda hemsidan för YOTA samt Johan SA5BJM som har berättat om WPX SSB och vår ungdomssatsning i Sverige.  På torsdag anländer även Andreas SA0CAD och Alexander SA0CAV tillsammans med Tore SM0DZB som kommer att delta resten av veckan med oss.

Just nu deltar ett ungdomsteam från Sverige på YOTA 2014 i vårt grannland Finland. Lägret pågår 15-22 juli.  Vi uppdaterar ungdomssidan löpande under veckan. På bilden fr.v. Mattias, Sofie, Markus, Joakim och ungdomskoordinator Johan.
Just nu deltar ett ungdomsteam från Sverige på YOTA 2014 i vårt grannland Finland. Lägret pågår 15-22 juli. Vi uppdaterar ungdomssidan löpande under veckan. På bilden fr.v. Mattias SA0AZT, Sofie SA5CKZ, Markus SA3BPG, Joakim SA0BSJ och ungdomskoordinator Johan SA5BJM.

Köttbullar och lingon från Sverige
På programmet ser vi en kulturkväll där det bjuds på mat, dryck och övrigt från alla länder. Sverige har bland annat med sig köttbullar, lingonsylt, knäckebröd, algrens bilar, djungelvrål, geléhallon och som vanligt kalles kaviar. 

Resten av veckan kommer bland annat att bestå av rävjakt, elektronik och antenn workshop, presentationer om kombinationen av radio och IT, äventyr ute i naturen, besök hos Scandinavian Weekend Radio, skattjakt och mycket mer.

QRV – Kör oss gärna!
Vi kommer att vara QRV på banden 160m, 80m, 40m, 20m, 15m, 10m samt 2m. Även antenn för 6m kommer att sättas upp under veckan.  Vi hoppas att så många som möjligt vill köra oss!

73 de SK0YT – SSA Ungdomsteam

Författare: SM7DZV