NOMIRA träff på Sunnerbogården.

En del av deltagarna vid NOMIRA-träffen

”Uti världen finns en rad, människor av särskilt slag…” så börjar NOMIRA-sången, och det är väl sant för alla oss sändaramatörer. Visst är det något speciellt att ha förmågan och möjligheten att via radiovågor kunna kommunicera med andra, både nära och långt borta. Under mer än 50 år har NOMIRA-gruppen kört sitt ring- QSO på 3623 kHz. Under åren har man också träffats till social gemenskap under en helg. I år blev det, för andra gången Sunnerbogården , en konferensgård strax söder om Ljungby.

LA8COA, Kjetil kör NOMIRA-ringen.

Större bild? Klicka på dem!

 

Ett 20-tal sändaramatörer, flera med sina respektive, var med under helgen som innebar mycket tid till social gemenskap. Naturligtvis fanns en radiostation med, och 80 meters-dipolen satt högt och fint. Det gjorde det möjligt för oss att köra NOMIRA-ringen som vanligt kl 07.30. Under lördagen var vi QRV, utplacerade i närområdet med 5 portabelstationer med lågeffekt. För flera av deltagarna var det en ny erfarenhet som gav mersmak.

Kontakt via radio betyder mycket, men att få tillfälle att träffas personligen under en helg är något helt annorlunda. Möjligheten till att få dela erfarenheter, samtala om tekniska lösningar, umgås i en trevlig miljö är guld värt. Beslutet blev att träffas på nytt näst sommar, på samma plats med förhoppningsvis ännu fler deltagare.

SM7PNK,Sten och SM7KSZ Sune QRV kör portabelt.

För mer info om NOMIRA-ringen: www.nomira.net

 

Text: Mats SM7BUA.

 

Author: SM5YRA