Leif SM6UAZ 80 och Simon SA2TOY 40 år

Tisdagen den 29 mars innebär tillbaka i vardagen igen för många av oss, men inte för dagens två jubilarer som får fira en dag till:

80 år fyller Leif Wieweg, SM6UAZ, Horred. Han fick sin T-licens #72356 den 2 juli 1991, då boende i Varberg, c:a två kilometer öster om centrum. Bland det första Leif gjorde det nya seklet var att avlägga prov för att höja sin licensklass. Innan dess hade han flyttat drygt tre mil mot nordost, till Horred; en ort på c:a 1300 invånare som ligger på västra sidan av Viskan, 56 km söder om Borås.

En av våra nyare hobbyvänner är Simon Töyrä, SA2TOY, som bor så långt norrut som Kiruna. Den 11 augusti 2015 fick han sin signal och valde ett suffix som passar in med efternamnet. Kiruna ligger faktiskt hela 95 mil norr om Stockholm, och dessutom över 2 grader öster om huvudstaden. Konditionerna så långt norrut är mycket speciella, med ofta återkommande aurora; långa nätter på vintern och inga alls på sommaren!

UC 36

Inga QSL från Leif eller Simon, så vi pryder spalten med detta tjusiga och antika QSL. Det var Axel Nordgren, SM7UC, Åkarp, som hade QSO med Tore Sandén, SM6RA, just denna dag för 80 år sedan på 80 meter CW. Klicka så ser ni fler detaljer om utrustningen, Det är Kalmar slott som fotats av “Swedish Touring Club”. Tore hade just fyllt 99 år när han avled den 17 januari 2012! Han fick sitt kungabrev den 26 april 1935.

Vi utbringar som vanligt ett kraftigt hurra för våra födelsedagsfirare!

Författare: SM6JSM