SAC – CW körs nu i helgen

SAC_logga  2014-09-16 20-58-49Publicerat 16 september. Uppdaterat 20 september
Idag (lördag 20 september) klockan 14.00 svensk tid startar SAC CW 2014. Här är vår testledares, Ingemar SM5AJV:s, komihåglista över sådant du behöver tänka på innan du kör igång.

1.Bestäm dig för att köra!
Alla kan vara med och du bestämmer själv ambitionsnivån. Kör hela testen, eller bara några timmar, det viktiga är att vi aktiverar oss. Som du säkert vet vid det här laget, så räknas alla svenska deltagares poäng till Sveriges gemensamma resultat. Se till att även du är med i “landslaget”!

2. Läs reglerna!
I år finns det ett antal nyheter i reglerna, så läs på! Bland annat finns det några nya klasser som kan vara intressanta att prova på.

3.  Visa att du bestämt dig!
På webbplatsen www.sactest.net finns det möjlighet att annonsera din aktivitet i SAC. Gör det för att informera och inspirera andra att delta. Kolla vilka som redan annonserat sitt deltagande på Announced Operations in SAC CW 2014.

4. Kolla konditionerna!
Just nu, när detta skrivs, är det världsomspännande konditioner på 10 meters-bandet. Om det håller i sig kommer det bli stora chanser till många QSO på alla band. Missa inte detta tillfälle!

5. Ha kul!
Se till att ha kul på lördag-söndag! SAC-testen är vår “egen” test där all världens antenner riktas mot oss. Det är du som är “bytet”. Upplev hur det är att finnas mitt i “pilen”.

Frågor?
Om du har frågor kring SAC så går det utmärkt att höra av sig via mail: sm5ajv[krumelur]qrq.se.

73
Ingemar SM5AJV

 

Författare: SM7DZV