K1N-expeditionen till Navassa i Karibien QRV inom ett par veckor

Navassa logoInom två veckor beräknas K1N-expeditionen på Navassa Island i Karibien att vara QRV med upp emot sju – åtta stationer. Avresedatumet kommer att avgöras av USFWS, US Fishing and Wildlife Service, och aktuella väderförhållanden.

Gruppen kommer att anlända till avreseplatsen några dagar före första tänkbara väderleksmässiga öppning och kommer att vara beredda på en snabb avfärd. Så fort USFWS har landat på ön och förklarat den säker kommer gruppen att påbörja helikopterflygningar och påbörja operationerna.

Google Earth Navassa
Navassa Island ligger mellan Cuba, Jamaica och Haiti. Klicka på bilden för att se den i full skala.

Förra amatörradioexpeditionen till Navassa Island genomfördes för 22 år sedan. USFWS har förklarat att man idag inte är beredd att tillåta någon ytterligare expedition inom de närmaste tio åren. Gruppen räknar därför med mycket tät trafik på banden och vädjar: Ropa därför inte upp oss på band som ni redan har fått bekräftade genom förbindelser med tidigare expeditioner.

Wikipedia låter berätta att Navassaön i Västindien ligger mellan Haiti och Jamaica. Ön tillhör USA och är ett område inom Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västindien och har hört till USA sedan den 18 november 1857 utan att vara en införlivad del av hemlandet. Öns yta är 5,2 kvadratkilometer.

Länk till expeditionens hemsida

//Erik SM7DZV

Författare: SM7DZV