Ingen jubilar idag, men vi firar ett exakt 40 år gammalt QSO!

Det ser ut som om vi inte har någon jubilar att fira idag. Som jag skrivit förr – det finns personer vi inte har födelsedata på, så meddela gärna mig via signal@ssa.se om ni ser att någon saknas i födelsedagslistan.

CNN A2CNN 76 f

Vad som i stället definitivt är värt att fira är ett 40 år gammalt QSO som har stark SSA-anknytning. Det hade det visserligen inte den dagen, förutom att A2CNN var medlem i SSA sedan mer än 16 år tillbaka. Idag är denne då 31-årige yngling ordförande i SSA. Anders har under stor del av sitt verksamma liv arbetat i utlandet på diverse spännande platser. Vid detta tillfälle befann han sig i Botswana och hade lyckats få sitt suffix med i signalen. A2 var prefixet för Botswana, men man hade missat att signalen var felkonstruerad, så ett antal år senare lade man till en “distriktssiffra”, som t.ex. A22 eller A25.

Som ni ser hade Anders en Volvo till förfogande och riggen och antenner visas upp. Om ni klickar på nedanstående bild får ni red på vad Anders körde med för utrustning, och ni ser även att det var en dxpedition anordnad av “Sundsvall DX group” av vilka fortfarande SM3CWE och SMØCXS är aktiva.

CNN A2CNN 76 b

Ett trevligt QSL att ha i samlingen, och dessutom har jag hittills bara hittat ett enda exemplar, så det är därmed extra värdefullt. I detta fall var det Nils SMØTW (SK 1993) som var den lycklige som fick tag på Anders på 15 meter CW.

Författare: SM6JSM