Ingen jämnt fyllande medlem men ett 30 år gammalt QSL från St. Pierre

Ön Saint Pierre och de två Miquelon-öarna ligger mindre än två mil utanför Newfoundlands kust, men räknas som eget land eftersom de fortfarande är en fransk besittning. Det finns ett antal bofasta radioamatörer där men öarna har alltid lockat en strid ström av besökande radioamatörer. Kortet här nedan är från ett QSO mellan Urban SM6CST (SK 2001) och FP/K1RH Ralph, som inte längre innehar signalen K1RH. Bandet var 20 meter och modet CW, och det hela utspelades idag för exakt 30 år sedan.

FP K1RH

Enligt vårt register finns det idag ingen medlem som fyller 20 30 40 50 60 70 75 80 85 90 91 92 etc. Det kan dock finnas medlemmar vars födelsedagar vi missar eftersom vi inte har födelsedata på alla radioamatörer. Därför, om ni märker att ni saknar någon persons födelsedag (t.ex. din egen!), meddela oss gärna. ALLA medlemmar gratuleras varje år i grattisspalten, men de som fyller jämna år firas lite extra med text och oftast även någon illustration.

Om jag får reda på en missad födelsedag tidigt på morgonen hinner jag kanske redigera ett inlägg under dagen; möjligtvis med undantag av lördag/söndag. Skicka gärna med lite information om födelsedagsbarnet!

Författare: SM6JSM