Håkan SMØFUO och Lars SM6NT 60 år

Idag den 13 augusti 2014 har vi två 60-åringar att gratulera.

SMØFUO

Vi börjar med SMØFUO, Håkan Lundgren, Rönninge, som alltså fyller 60 år. Han blev lyssnarmedlem SM5-4055 den 12 november 1968, men 5:an ändrades snabbt till en nolla i och med att nollte distriktet infördes. Håkan har blivit Rönninge (drygt 2 mil sydväst om Stockholm, fågelvägen) trogen alla dessa år. QSL-kortet är från den 2 april 1974 efter ett QSO med SMØTW Nisse, på 2 meter FM.

SM6NT förr och nu
Detta är SM6NT, Lars Lind, Vegby (en dryg mil söder om Ulricehamn), som också fyller 60 år. Bilden visar Lars som tonåring och nu. Han blev lyssnarmedlem SM6-5048 den 9 oktober 1969 men fick snart C-cert och signalen SM6NT. Jag överlämnar nu ordet till Roland SM6EAT som förra året skrev följande presentation:
“När vi nu fått en ny bulletinuppläsare för distrikt 6 & 7 så kan det passa bra med en presentation av honom. Lars började sin radiobana i början på 70-talet med C-cert, därefter blev det i rask takt B och A-cert. 1973, när vår lokala klubb Borås Radioamatörer startade bodde Lars i Borås och han har från början deltagit aktivt i klubbens aktiviteter, en period som klubbens ordförande och under 22 år som kassör, en uppgift han skött exemplariskt. Själv har jag känt Lars väl alla dessa år och jag gjorde många besök hos honom i föräldrarnas sommarstuga i Fästeredsund, Vegby. Stugan låg vid stranden av sjön Åsunden. En gång försökte vi dra en antenntråd över sjön men den blev så tung så den skrapade i vattnet så den idén fick vi överge. Stugan byggdes om till permanentboende och här bor nu Lars med fru. Ett nytt hus byggdes vid sidan av åt föräldrarna. Detta hus står nu tomt och hyrs ut veckovis, brygga och båt ingår i hyran. Intresserad? Hör av er till Lars. Under många år stod en 12 m mast med en 3 el yagi på tomten, diverse trådantenner också givetvis. På senare år var antennparken i så dåligt skick så den behövde åtgärdas. Jag och SM6KYP har i år (2013) hjälpt Lars att bygga upp en ny anläggning som numera består av en 20 m mast modell ”versatower”, i toppen på denna finns en Force 12 C3, en 9el vårgårda samt vertikaler för 6m, 2m, och 70cm. I masten hänger också en slooper, Alpha Delta DX-B för 160 till 30m samt en FD4. I radioshacket finns både Kenwood och Yaesu av äldre och nyare modeller. Som grädde på moset finns ett slutsteg av märket Heathkit. Lars är och har alltid varit en inbiten CW-fantast och han har som många andra deltagit i SOCWA under året som gått. Vi önskar Lars lycka till som bulletinläsare! Ratta in på 3705 kHz söndagar kl 09.30! 73 – Roland SM6EAT”
SM6NT 71 eat
Roland SM6EAT var en av de första att ha QSO med Lars. Detta QSL är från den 26 januari 1971 och de hade QSO på 80 meter CW. Även vi önskar Lars lycka till som bulletinförmedlare – och checka gärna in ni som lyssnar!

Ett stort grattis till båda 60-åringarna!

 

 

Författare: SM6JSM