Elisabet SAØCGS 70 och Peter SA4PAX 50 år

Söndagen den 28 augusti 2016 kan vi fira följande två jubilarer:

70 år fyller SAØCGS, Elisabet Slatlem Olofsson, Järfälla. Hon skrev upp för Robert SMØTAE den 13 juni 2013 och den 3 juli blev Elisabet medlem och fick sitt certifikat. Elisabet bor i den del av Järfälla som heter Barkarby där rester av den gamla flygplatsen kan hittas en dryg kilometer från Elisabets QTH.

Peter Berggren, SA4PAX, Karlstad, fyller 50 år, och han kan även fira ganska exakt fem månaders innehav av amatörradiocertifikat. Det var nämligen så nyligen som den 20 mars som Peter skrev upp för provförrättare Rolf SM4DDY. Endast fyra dagar senare hade Peter signal och medlemskap i SSA. Peter bor inte i själva Karlstad utan c:a en mil nordväst om staden, i tätorten Skåre, där det bor dygt 5400 personer.

Det finns ännu inget QSL i arkivet från våra jubilarer, men jag kan visa upp ett QSL-kort som är resultatet av ett QSO exakt lika gammalt som Peter, alltså från den 28 augusti 1966, mellan Karl Evert SM2BJQ i Umeå (som fortfarande är medlem i SSA!) och Rune SM5BMJ, Nyköping, som tyvärr är Silent Key sedan 2010.

BJQ 66

Ett stort grattis till Elisabet och Peter!

Författare: SM6JSM