Elektroniktidningen om ny frekvensanalysator: Pilen pekar på störkällan

 

Elektroniktidningen: "Sätt antennen på biltaket, slå på spektrumanalysatorn och kicka igång programmet på plattan eller datorn. Sen är det bara att köra iväg och leta upp störsändarna."
Elektroniktidningen i går.

Vilken radioamatör har inte gjort det, någon gång funderat över varifrån en störning kommer? Vanligtvis slutar funderingen helt obesvarad. Utrustning för kvalificerad pejling av radiosignaler och dito störningar ligger inte och väntar på användning i varje radioamatörs verktygslåda eller junkbox.
Elektroniktidningen rapporterade i går (21 oktober) om en ny spektrumanalysator från Anritsu, Mobile Interference Hunter, som torde tillgodose ett stor antal av de professionella störjägarnas behov.
Kostnaden för systemet framgår ingenstans i Anritsus information på nätet. En kvalificerad gissning torde vara att köparen bör ha tillgång till en försvarsbudget eller ha ett nationellt uppdrag för frekvensövervakning. Det här är ingen bra-att-ha-pryl för entusiastiska radioamatörer, ingen app som går att ladda ned, tyvärr. Men kittlar fantasin gör den.

//Erik SM7DZV

Tack till Tommy SM6NZB för tipset.

 

Författare: SM7DZV