Dokumentär filmare vill bli radioamatör.

Grace berättar att hon var inspirerad av en klassuppgift och delvis av den lilla portabla kortvågsradion hon lyssnade på. Hon kallade dokumentären en lärorik upplevelse med alla som är villiga att arbeta utanför sina bekvämlighetszoner.
Grace var producent, regissör och assisterande redaktör. Produktionen bjöd också på stunder av radiomagi. Ett QSO började och var och en fick veta att de alla hade blivit intervjuade för Graces film. ”Jag kände i det ögonblicket, även om den här dokumentären inte är ett mästerverk eller ingen ser den, så är jag glad att vi, precis som amatörradio, för människor samman.”
Grace, som strävar efter att bli en oberoende filmskapare, har nu ett annat mål. Hon vill bli radioamatör! Hon studerar redan med hjälp av W7GJ/Lance, amatören som ses i filmens inledande scener. ”Alla jag träffade i samhället väntar tålmodigt på att jag ska ta mitt certifikat och jag kommer inte att svika dem!”
Det finns ytterligare en film att titta på som KR7Q/Dennis har på sin hemsida. Klicka HÄR för en 28 minut lång avsnitt om en POTA aktivitet. Även här var det Grace och hennes team som filmade.

På YouTube finns samma film HÄR

Author: SM5YRA